Cori Gramescu

Sănătatea trebuie să fie întotdeauna pe primul loc în viața fiecăruia, iar pentru asta trebuie să fim bine informați și să știm cum să ne alegem un stil de viață sănătos. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dezvăluie din secretele sale. Într-o lume în care totul se desfășoară rapid, uităm să mai acordăm importanță lucrurilor care contează cu adevărat. Minte sănătoasă într-un corp sănătos.

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne-a împărtășit din secretele ei și ne învață cum să avem grijă de sănătatea noastră. Totul este foarte simplu cu ajutorul Index de Sănătate, o platformă online ușor accesibilă și pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să completezi un test cu 26 de întrebări care oferă după completare un plan lunar cu pași zilnici pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Îți va lua doar 10 minute să răspunzi celor 26 de întrebări, care acoperă 6 arii generale, considerate a fi pilonii unui stil de viață sănătos – de la informații de bază, activitate fizică, dietă zilnică, obiceiuri nesănătoase, starea efectivă de sănătate, la echilibrul emoțional.

Ce ţi-a atras atenția asupra proiectului Index de Sănătate? Crezi că un test online poate acoperi indicatori importanți de sănătate?

Partea cea mai interesantă a proiectului Index de Sănătate este pentru mine faptul că acest instrument este bazat pe cei 5 piloni ai unui stil de viață sănătos: dieta echilibrată, starea generală de sănătate, activitatea fizică, echilibrul psihologic și capacitatea de a gestiona obiceiurile nesănătoase. Testul online este construit în jurul acestor 5 elemente, iar  evaluarea, recomandările generate și planul lunar creează un cadru organizat pentru cei care doresc să își îmbunătățeasca alegerile de lifestyle.

Nu ne este întotdeauna facil să conștientizăm zonele în care sănătatea noastră poate avea de suferit în urma alegerilor noastre, așa că o evaluare obiectivă este binevenită pentru a declanșa procesul de schimbare.

Faptul că testul online ia în calcul elementele esențiale pentru sănătate ne ajută să avem un plan concret de ameliorare a alegerilor noastre și, poate la fel de important, ne oferă informații corecte, de calitate, despre sănătate și construirea unui stil de viață sănătos.

Este greu să ai un stil de viaţă bazat pe diete și regimuri. De ce ar fi diferit Index de Sănătate?

Index de sănătate nu este un plan de diete și regimuri, ci promovează schimbările mici, de rutină, care nu implică multe constrângeri, dar directionează comportamentul spre ameliorarea alegerilor noastre de lifestyle.

Practic, Index-ul ne ajută cu recomandări despre ce să adăugăm în comportamentul nostru zilnic, fără a deveni o nouă limitare. Ne oferă sfaturi despre ariile stilului nostru de viață în care ne putem îmbunătăți alegerile ca să avem o stare mai bună de sănătate și, în acest fel, putem avea mai multă flexibilitate pentru a alege mai sănătos.

Cred ca asta e și principala diferență pozitivă între un stil de viață bazat pe diete, regimuri și constrângeri alimentare și adoptarea recomandărilor Indexului de sănătate: în prima ipostaza ne restricționăm sever opțiunile și, inevitabil, ajungem să pendulăm între perioade de strictețe & subalimentare și etape de delăsare, în care alegerile noastre de lifestyle se deteriorează rapid. În cazul implementării graduale a obiceiurilor sănătoase, avem la dispoziție o paletă mai largă de alegeri, presiunea pe care o resimțim scade și ne putem direcționa atenția asupra mai multor zone ce contribuie la însănătoșirea stilului nostru de viață.

Ai încercat testul? Urmezi planul generat de test?

Sigur că da. Planul generat de test ne ajută să construim viitorul vieții noastre pe piloni sănătoși, care îmbunătățesc calitatea vieții noastre. Ne ajută să avem o stare bună de sănătate și un echilibru de lifestyle.

Indexul de sănătate contribuie la înțelegerea zonelor din stilul nostru de viață care necesită îmbunătățire. Mai mult, ne ajută să conștientizăm care sunt acele comportamente pe care le putem adopta pentru a ne însănătoși viața.

Organismul are nevoie de un suport nutrițional

Stilul de viaţă actual îşi pune amprenta pe minţile şi trupurile celor mai mulţi dintre noi.  În astfel de cazuri, organismul are nevoie de un suport nutrițional care nu poate fi asigurat de el însuși și care, adesea, nu este susţinut nici măcar din dietă. Acesta este motivul pentru care, împreună cu un expert metabolic nutriţional, Walmark a dezvoltat o soluție complexă pentru furnizarea organismului cu nutrienţii necesari. Programele de nutriție sunt concepute astfel încât fiecare să poată alege ceea ce i se potriveşte în funcție de stilul de viață și de nevoile individuale, și să vă ofere tot sprijinul pentru sănătatea și bunăstarea generală. Ele sunt disponibile exclusive online pe https://www.csw.ro/program-nutritional.

FOTO: PR

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro