Cum vorbește Simona Halep aromână. Este prima limbă pe care a învățat-o

Publicat pe

Cum vorbește Simona Halep aromână. Este prima limbă pe care a învățat-o! Sportiva noastră ne face mândri de fiecare dată când are ocazia. Aceasta stăpânesşte foarte bine şi aromâna. Se pare că se descurcă minunat în orice ipostază, dar parcă cel mai bine se simte pe terenul de tenis!

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanţa, într-o familie de aromâni. Ea a copilărit  într-o casă modestă, din Piaţa Chiliei, pe care părinţii ei, Stere şi Stania au cumpărat-o în anul 1990. Vacanţele şi le petrecea uneori la bunicii săi, din partea tatălui, la Stejaru, judeţul Tulcea.

Ea a învăţat, a avut o pasiune pe care a transformat-o chiar într-o meserie onorabilă.  Nu a uitat acele momente şi nici prima limbă pe care a învăţat-o. Ea se descurcă şi acum să vorbească aromână.

„Prima oară am vorbit armânește. Prima oară am simțit armânește. Cu timpul am ajuns prima în ceea ce fac. Și tu poți fi că mine. Dar și armânește ți se potriveste', a spus Simona Halep în aromână.

Mesaj neașteptat primit de Simona Halep, după înfrângerea din finala Australian Open

După ce i-a adus numai cuvinte de laudă în timpul turneului de la Australian Open, Boris Becker a încurajat-o pe româncă și după înfrângerea din finala de la Australian Open, scor 6-7, 6-3, 4-6 în fața Carolinei Wozniacki. „Vor mai fi multe finale, fată! Tu doar continuă să-ţi faci jocul, campioano!”, a scris pe Twitter cel care, la fel ca şi Simona Halep, l-a avut mentor pe Ion Ţiriac.

Foto: Hepta

Cristina Pîrvu

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter