Detalii neștiute despre nunta fostului Principe Nicolae cu Alina Binder. Interviu EXCLUSIV cu nașul mirilor, Liviu Popescu

Publicat pe de Oana Popoiag

Aflat încă la Sinaia, pentru brunch-ul de după nuntă, Liviu Popescu, care împreună cu soția sa au fost una dintre cele două perechi de nași ale fostului principe Nicolae, ne-a acordat un interviu exclusiv. De la meniul detaliat până la invitați și pregătirile care au durat șase luni, Liviu ne-a povestit totul despre nunta mai ceva ca-n basme, de 4 zile și 4 nopți.

Cum ati primit tu și sotia ta propunerea de a deveni nașii fostului Principe Nicolae?

Cu emoție și entuziasm. Suntem onorați că ne-au ales pe noi să le fim nași, părinți spirituali, au devenit parte din familia noastră și le vom fi alături, la bine și la greu.

Care a fost atmosfera la nunta fostului Principe Nicolae, cum v-ați distrat?

Atmosfera a fost foarte distinsă, prin prezența unor invitați de marcă, din 30 de țări, printre care Australia, Africa de Sud, Argentina, Belgia, Franța, Italia, Portugalia, Ungaria, Germania. Au fost prezente familii nobile, din toată lumea, care prin eleganță și rafinament au creat o atmosferă superbă. Invitații au arătat și că știu să se distreze, așa că s-a dansat până dimineață. Evident că nici noi nu am stat deoparte. Atmosfera a fost întreținută de muzica românească și coveruri interpretate de Aurelian Temișan si Cardinal Show Orchestra, condusă de George Natsis. DJ-ul de la Fratelli a făcut și el senzație. Ne-am simțit extraordinar, ca între prieteni.

Liviu și Simona Popescu la nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder

Liviu și Simona Popescu la nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder

 Înca sunteți la Sinaia? Este o nuntă ca-n basme, 3 zile și 3 nopti?

Încă suntem aici, da, la brunch-ul de după nuntă. De fapt, au fost două brunch-uri: unul după 12 noaptea, un bufet cu ciorbă de potroace și bunătățuri românești, mezeluri crud uscate, brânzeturi, pâine de casă. Și acum, la hotel, e brunch-ul de a doua zi, unde invitații se întâlnesc înainte de a pleca fiecare înspre casele lor, peste tot în lume. Imaginați-vă că o familie din Australia a făcut drumul de 20 de ore până aici numai pentru un weekend. E o nuntă specială, care-a durat nu 3 zile, ca-n basme, ci 4. Și asta pentru că am avut petrecere vineri seara la Biutiful, cu 100 de invitați, sâmbătă seară am petrecut alături de 150 de invitați la un cocktail, duminică a fost nunta, iar astăzi ne-am reîntâlnit la brunch. Îmi permit și-o glumă, acum, cu atâția invitați din atâtea țări, cred c-am mai învățat vreo două limbi străine.

Să fii naș e aproape un job. Cât de solicitant a fost acest rol pentru voi?

Ne-a solicitat foarte mult. A fost o pregătire de 6 luni a evenimentului. Nicolae al României are niște protocoale moștenite din familia lui peste care nu se poate trece, așa că a trebuit să respectăm toate regulile, până la cel mai mic detaliu. S-a organizat un comitet format din 10 persoane, bucătari și manageri de la Fratelli, asta pentru că Fratelli Group s-a ocupat de mâncare și servicii, DJ de la Fratelli, echipa de la Dadoo Events, light designer, cei de la tehnic, din band. Singurul aspect unde-am avut libertate a fost alegerea meniului, în rest, totul a fost strict. În ziua evenimentului, 115 oameni au lucrat pentru un număr de 250 de invitați.

Te-ai implicat și pe parte de meniu, de lista de vinuri, ce recomandări le-ai făcut?

M-am implicat, da. Meniul de mâncare a fost făcut de mine, împreună cu Nicolae al României și cu Silviu Nedelea, șeful bucătarilor de la Fratelli Group, iar meniul de vinuri a fost realizat de Marinela Ardelean. A fost servită numai mâncare românească, ușor reinterpretată. Și aici, Nicolae și Alina au mers pe recomandările mele: în primul rând, pâine de casă cu cartofi, grisine făcute în casă, scovergi de casă cu pastă de jumări de mangaliță. Apoi, brânză de capră din zona Ardealului, piept de rață afumat în casă, calcan din Marea Neagră, legume de grădină, sarmale de vânat, cerb cu căprioară, sarmale din gâscă cu rață și obraz de vită cu mămăligă. Toate reinterpretate, așa cum ziceam. Ca băuturi, am folosit spumantul Rhein brut, care este un spumant băut și la încoronarea Regelui Ferdinand, la Alba Iulia, în 1922. În rest, am mizat pe vinurile românești și pe o palincă din zona Ardealului.

Nasii Liviu si Simona la recepția de după nuntă, ce a avut loc la Cazinoul din Sinaia

Nasii Liviu si Simona la recepția de după nuntă, ce a avut loc la Cazinoul din Sinaia

Ce cadou le-ați făcut mirilor, în calitate de nași?

Un cadou plin de semnificație spirituală, ca de la nași la fini. Am încercat să fim alături de ei cu tot ce am putut în organizarea evenimentului și ne-am dorit pentru ei ca totul să iasă senzațional, să fie o zi de neuitat pentru ei, pentru noi și pentru toți invitații.

Evident, esti expertul nostru pe vacante. I-ai recomandat fostului Principe Nicolae o destinatie? Știi unde va merge?

Nu știu să se fi decis unde vor merge. Au fost foarte prinși cu nunta și nu cred că s-au gândit încă. Le-aș recomanda să meargă în sudul Italiei, în Sicilia, unde clima e încă una bună, unde au parte și de o cultură foarte bogată, dar și de mâncare deosebită. Cred că e destinația ideală pentru luna lor de miere.

Vă gasim în aceeași formulă și la botez?

Da, cu siguranță! Dar s-a anunțat ceva deja în sensul acesta și nu știm noi? 🙂

Foto: Liviu Popescu, Libertatea

facebook.com/LiviuPopescuFratelli/

Citește și:

Nunta fostului Principe Nicolae. Ce rochie de mireasă a purtat Alina Binder

Imagini de la nunta fostului Principe Nicolae cu Alina Binder. Mirii, în caleașcă prin Sinaia care i-a primit ca pe niște regi

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter