După acuzațiile de hărțuire sexuală, Harvey Weinstein a fost părăsit de soție. Și Angelina Jolie s-a numărat printre victime

Publicat pe

Problemele și acuzațiile se țin lanț pentru producătorul Harvey Weinstein. După ce a fost concediat din propria companie în urma declarațiilor pe care numeroase femei le-au făcut despre hărțuirile sexuale la care au fost supuse de-a lungul a 30 de ani, acum Weinstein a fost părăsit și de soție.

Georgiana Chapman este căsătorită cu producătorul American încă din anul 2007, iar acum, după 10 ani de mariaj, aceasta a decis să pună punct. Decizia vine în urma scandalului de hărțuire sexuală izbucnit zilele trecute și al cărui protagonist este Weinstein.

„Mi se rupe inima pentru toate femeile care au suferit dureri extraordinare din cazua acestor acțiuni de neiertat. Am ales să îmi părăsesc soțul. Grija pentru copiii mei este prioritară și cer presei intimitate în aceste momente', a declarant Chapman pentru People.

Iar această decizie a soției lui Weinstein a pornit războiul. La câteva ore după ce au apărut în presă declarațiile Georgianei, numeroase actrițe mari de la Hollywood au vorbit pentru prima data despre hărțuirile sexuale la care au fost suspuse de către mogulul american. Angelina Jolie și Gwenyth Paltrow au mărturisit că s-au numărat printre victime, iar Brad Pitt, Leonardo DiCaprio sau Ben Affleck au reacționat și ei și le-au luat apărarea femeilor.

Vezi și: Kate Middleton, la prima apariție oficială de când și-a anunțat sarcina. Burtica Ducesei de Cambridge începe să devină vizibilă

Brad Pitt a confirmat că Gwenyth Paltrow a fost hărțuită de Weinstein

Actrița Gwenyth Paltrow a fost victima lui Weinstein când avea doar 22 de ani. Se pare că aceasta a fost invitată de producător la suita hotelului său unde discută propunerile, primește mesajele etc. Paltrow tocmai fusese propusă pentru a juca în adptarea „Emma' unde juca rolul principal. Ea a acceptat să se întâlnească cu Harvey la Peninsula Beverly Hills, care a fost deseori menționat ca fiind locul său de vânătoare din oraș. Deși, la început, întâlnirea părea doar o afacere tipică, actrița le-a spus jurnaliștilor de la Times că mogulul i-a sugerat, în cele din urmă, să meargă în dormitor pentru un masaj.

„Eram un copil, am fost înscrisă, am încremenit', a spus Platrow. Aceasta a refuzat și i-a spus iubitului ei de atunci, Brad Pitt, despre întâlnire. Pitt l-a confruntat pe Weinstein, care la rândul său producătorul a amenințat-o pe actriță că va pierde tot.

„Am crezut că îmi va da foc. A țipat la mine mult timp. A fost brutal', a spus ea, iar toate aceste detalii au fost confirmate și de Brad Pitt pentru Times.

Actrița a oferit și câteva detalii despre persoana lui Weinstein, trăsăturile lui fiind cele ale unui agresor.

„El a fost alternativ generos, susținător și un luptător, dar și aspru și agresiv', a mai declarat Paltrow.

Vezi și: Să fie Camilla Parker Bowles motivul pentru care Meghan Markle și Prințul Harry amână să își anunțe logodna?

Angelina Jolie a fost victima producătorului în tinerețe

Iar acuzațiile nu se opresc aici. Angelina Jolie a dezvăluit, prin intermediul unui mail trimis către Times, că și ea a avut o întâlnire cu Weinstein într-o camera de hotel în timpul lansării filmului ei „Playing by Heart', în 1990.

„Am avut o experiență neplăcută cu Harvey Weinstein în tinerețe și ca rezultat am ales să nu mai lucrez niciodată cu el și i-am avertizat și pe alții când au făcut-o. Acest comportament față de femeile din orice domeniu, din orice țară, este inacceptabil', a spus Angelina.

În urma acestor acuzații a reieșit și faptul că producătorul a violat mai multe femei, inclusiv pe actrița Asia Argento.

Leonardo DiCaprio și Ben Affleck îl critică dur pe Harvey Weinstein

După toate acestea, Leonardo DiCaprio, care a lucrat cu Weinstein la câteva filme, a reacționat pe Twitter.

„Nu există scuze pentru hărțuire sexuală sau pentru abuz sexual – nu contează cine ești și nu contează de ce profesie. Aplaud puterea și curajul femeilor care au ieșit și s-au făcut auzite', a fost tweet-ul lui DiCaprio.

Și Ben Affleck a vorbit despre Weinstein: „Sunt trist și furios că un bărbat cu care am lucrat s-a folosit de puterea funcției sale pentru a intimida, a hărțui sexual și a manipula numeroase femei de-a lungul deceniilor. Afirmațiile de hărțuire pe care le-am citit mi-au provocat scârbă.'

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter