Exclusiv Viva! Mihai Petre şi Elwira – Primul pictorial împreună cu Catinca

Publicat pe

Pe Catinca nu o vei găsi pe Google. Nici pe rețelele sociale ale părinților, nici în foto­grafiile de vacanță care circulă pe net, nici în paginile revistelor. Dar luna aceasta împlinește trei ani, iar tatăl ei a decis că poate face o excepție. Ea este fetița datorită că­reia Mihai este acum mai puțin coleric, iar Elwira are cu cine vor­bi în poloneză.

 

mihai petre

 

Anul trecut pe vremea asta îi propuneam lui Mihai o copertă alături de soția lui de origine poloneză, Elwira, și de fetița lor, Catinca. A refuzat să își lase copilul foto­grafiat, iar în cazul lui, acest răspuns, după cum îți poți închipui cunoscându-i perso­nalitatea, nu lasă loc de interpretări. Din fericire, de aceea există femeile, ca să îi facă până și pe cei mai încăpățânați bărbați să cedeze. Elwirei îi plac shootingurile noas­tre, așa că într-un final Mihai a acceptat o ședință foto de familie, spunându-ne că altele nu vor mai urma, probabil. Când am ajuns la locul de întâlnire, Catinca se uita pe tabletă la animația Frozen (Rega­tul de Gheață), dar nu a durat mult până să-mi adreseze primele cuvinte. A fost cel mai scurt și interesant dialog al meu cu un copil de trei ani, care s-a amuzat două minute pe seama mea vorbindu-mi în po­loneză și râzând apoi de privirea mea ne­dumerită. Aflu imediat că așa procedează micuța blondină și cu tatăl său, pe cât de iscusit în dans, pe atât de slab la poloneză. Mă tot miram cât de cuminte stă Catinca la fotografii când, la doar câteva minu­te de la începerea ședinței foto, aceasta exclamă senină „gata cu fotografiile! După cel puțin cinci astfel de pauze, Mihai îi spune Elwirei râzând: „Nu cred, sunt sigur că nu vor mai urma alte ședințe foto.

 

Aveam o teorie mai veche, conform că­reia cel mai longeviv cuplu e cel în care partenerii petrec suficient de puțin timp împreună cât să li se facă dor unul de celălalt. Iată că teoria mea s-a confirmat, cel puțin în cazul de față. Mihai deține împreună cu Elwira Academia de Dans „Mihai Petre (mihaipetre.ro), este jurat în emisiunea Ham Talent (Antena 1) și arbitru de competiții de dans, astfel că mai tot timpul e pe drumuri. Și-a scos te­lefonul pentru a verifica calendarul și mi-a enumerat nu mai puțin de 6 destinații pentru următoarele câteva săptămâni: Letonia, Cehia, Portugalia, Austria, Litu­ania, Ucraina.

 

Catinca împlinește trei ani luna asta. Cum o sărbătoriți?

Mihai: Chiar ieri discutam despre asta…Acum încerc să văd dacă pot anula o călătorie programată chiar pentru week­endul în care e ziua ei, sunt foarte prins în decembrie. Am un program destul de încărcat, majoritatea timpului îl petrec antrenând perechi sau arbitrând diverse competiții de dans. Am competiții stabi­lite până în luna aprilie 2016 și încerc să le manageriez cât pot de bine, astfel încât să am timp pentru familie.

 

Elwira, asta pe tine trebuie să te în­treb. Reușește să își facă timp?

Important e ca timpul pe care îl petrece cu noi să fie eficient. Când suntem împre­ună, suntem împreună 100%. Eu încerc să mă organizez astfel încât să îmi petrec majoritatea timpului cu Catinca, oricum.

 

Cum a învățat Catinca atât de bine poloneza, deja?

E: Eu vorbesc cu ea doar în poloneză. Vorbește mai mult în română, pentru că e mediul în care trăiește, dar când o du­cem în Polonia durează cam o săptămână până se adaptează și apoi stăpânește per­fect limba. Când stă mai mult cu bunicii de acolo, imediat începe să vorbească ca ei. Cu mine se mai prostește, eu îi spun cuvinte în poloneză și ea îmi răspunde în română.

M: Da, și eu îi mai zic câte un cuvânt în poloneză ca să o distrez, își dă seama că nu pronunț corect. Mă și corectează, râde de mine când pronunț greșit.

 

Continuarea în numărul de decembrie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 4 decembrie

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter