Imagini de colecție din tinerețea Regelui Mihai!

Publicat pe

Regele Mihai a murit, marți, la vârsta de 96 de ani, după o lungă suferință. Iată câteva imagini de colecție din tinerețea Majestății Sale.

Regele Mihai, în tinerețe – imagini de colecție

Imagini de colecție din tinerețea Regelui Mihai!Imagini de colecție din tinerețea Regelui Mihai!

Mihai a devenit regele României la doar 6 ani

Regele Mihai s-a născut pe 25 octombrie, 1921, fiind fiul lui Carol al II-lea și al Reginei Mamă Elena. A devenit pentru prima dată rege în anul 1927, după moartea bunicului său, Ferdinand, și în urma renunțării la tron a lui Carol al II-lea, care a rămas în străinătate. Trei ani mai târziu, în 1930, avea să fie detronat de tatăl său, Carol, primind titlul creat ad-hoc de Mare Voievod de Alba Iulia.

În urma abdicării lui Carol al II-lea, la 6 septembrie 1940, a redevenit din nou Rege. În 1941, de Ziua Națională a României, prin decret semnat de Ion Antonescu, a primit gradul de mareșal, bastonul fiind-ui înmnânat de șeful statului. După colaborarea României cu Germania în al Doilea Război Mondial şi după ce forţele sovietice au intrat în România, a organizat arestarea lui Antonescu în 23 august 1944.

La 30 decembrie 1947 a fost obligat să abdice și s-a exilat în Versoix, Elveția, iar până în 1997 nu i s-a mai permis revenirea. În 1948 sa căsătorit cu Regina Ana a României și autoritățile române comuniste i-au retras cetățenia română. În 1992, i s-a permis să revină în țară doar de sărbătorile pascale, iar abia în 1997 i s-a înapoiat cetățenia română, după înfrângerea electorală a lui Ion Iliescu. La 20 mai 2001 a ajuns la o înțelegere cu autoritățile de la București și i s-a retrocedat o parte a averii regale.

Citește și: Reacția Familiei Regale după moartea Regelui Mihai!

Imagini de colecție din tinerețea Regelui Mihai! 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter