În culisele serialului “Pariu cu viaţa”

Publicat pe

Anul trecut, publicul l-a votat drept Cel mai bun serial tv din România. Acum, „Pariu cu viaţa revine cu cel de-al patrulea sezon, cu scene mai atrăgătoare şi mai dure şi cu poveşti mai mature.

 

Îmi aduc aminte cum, în urmă cu câţiva ani, între adolescenţi exista o diviziune muzicală: cei care as­cultau RBD şi erau îndrăgostiţi de lim­ba şi muzica spaniolă şi fanii Tokio Hotel, care adoptau frizurile lor ciuda­te şi se apucaseră să înveţe germană pentru a înţelege versurile trupei. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Adoles­cenţii de atunci au crescut şi o nouă generaţie s-a ridicat. O generaţie care, în urmă cu câteva luni, umplea Sala Polivalentă mai ceva decât la concerte­le Jean Michel Jarre sau Phoenix. Atunci, copiii de toate vârstele veniseră să îi admire pe noii lor idoli – Sore, Cris, Vlad, Alina şi ceilalţi membri LaLa Band, trupă care, alături de seria­lul care a promovat-o, a devenit un fe­nomen în rândul noii generaţii.

 

De fapt, LaLa Band e singura trupă care adună la concerte două generaţii: părinţi şi adolescenţi. Noul sezon „Pa­riu cu viaţa' debutează la PRO TV luna aceasta, dar filmările au început încă din ianuarie. Noi i-am întâlnit pe tinerii actori într-o perioadă cu activi­tate intensă. Când nu au concerte, membrii LaLa Band îşi petrec aproape toată ziua pe platourile serialului „Pariu cu viaţa.

Acolo s-au îndrăgostit, s-au împrietenit, s-au despărţit. Acolo au crescut şi s-au maturizat. Adela Popes­cu, una dintre cele mai experimentate actriţe din distribuţie, atribuie succesul serialului echipei: „Membrii LaLa Band erau figuri noi, au fost aleşi cu simţ de răspundere, «pe sprânceană», şi s-a dovedit în timp că nu s-a greşit în ale­gerea niciunuia.'

Una dintre schimbările pe care le aduce sezonul patru este revenirea lui Dorian Popa: „Îmi vine în minte clipa extraordinară a reîntâlnirii, când i-am salutat din nou pe toţi cei alături de care îmi trăiesc aproape 80% din timp, când am filmat o primă secvenţă din nou, sunt mo­mente pe care nu le voi uita niciodată', povesteşte actorul.

Alina Eremia, care în serial joacă rolul fetei de care este îndrăgostit personajul lui Dorian, re­memorează scenele dificile pe care a trebuit să le interpreteze până acum: „Scenele grele au avut nevoie de în-cărcătură emoţională, iar printre aces­tea se numără răpirea, plecarea lui An­drei în America şi coma Ancăi. Aşa cum relaţiile de pe micul ecran evolu­ează, şi raporturile dintre actori se transformă.

Povestea de dragoste pe care Sore şi Rapha au împărtăşit-o în viaţa reală s-a încheiat la finalul anului trecut, dar legătura profesională dintre ei nu s-a schimbat: „Eu şi Rapha nu ne-am certat şi nu am stricat frumoasa prietenie care ne-a legat. Pur şi simplu, ne-am despărţit. Dinamica echipei este aceeaşi, noi suntem aceiaşi la locul de muncă, pentru că şi în timpul relaţiei făceam diferenţa între job şi casă. Nu am amestecat niciodată cele două toc­mai pentru a putea colabora împreună foarte bine indiferent de problemele personale', explică Sore.

 

În culisele serialului Pariu cu viaţa'În culisele serialului Pariu cu viaţa'

 

De vorbă cu Ruxandra Ion, producătorul serialului:

 

INGREDIENTELE SUCCESULUI: „În primul rând, adolescenţii şi tinerii români au nevoie de modele reale. Apoi, un alt ingredient care contribuie la succesul serialului este muzica de calitate pe care o promovează Lala Band şi, nu în ultimul rând, talentul şi carisma acestui grup de tineri şi a echipei mele.

PRODUCŢIA SERIALULUI: „Este cea mai grea producţie pe care am făcut-o. Necesită o foarte riguroasă programare a părţilor muzicale, care constă în selecţia pieselor, producţia muzicală a coverurilor sau compoziţia pieselor originale pe care o face Ionuţ Radu, repetiţiile de canto şi în-văţarea pieselor, apoi înregistrările. Sunt multe ore de muncă individuală sau în grupuri restrânse pentru creatori şi pentru tineri. Copiii nu mai sunt copii decât pentru mine şi părinţii lor. S-au transformat în tineri frumoşi, talentaţi, muncitori şi foarte dedicaţi acestui proiect. În cazul pieselor care necesită coregrafie, urmează şi foarte multe ore de repetiţii. Câţiva dintre ei au ajuns să facă prize şi momente de dans contemporan cu care niciun dansator profesionist nu s-ar ruşina. Atuul lor este că interpretează actoriceşte fiecare emoţie pe care Vica, coregrafa noastră, şi Alex Fotea, regizorul serialului, vor să le pună în valoare. Ce să vă mai spun, multe din momentele muzicale necesită decoruri speciale. Toate momentele muzicale necesită costume speciale create de Radu Mada. Sunt multe ore de brainstorming în care alegem interpretarea emoţională şi artistică a fiecărei piese în parte. Sunt multe ore de repetiţii şi mult mai puţin timp decât ne-am dori pentru filmarea propriu-zisă. Cu siguranţă, am cea mai eficientă şi creativă echipă.

EVOLUŢIA ACTORILOR: „Cei mai mulţi dintre ei erau la începutul acestui serial nişte boboci. De atunci au evoluat enorm din toate punctele de vedere – muzică, actorie, dans. Au reuşit în anii aceştia secvenţe memorabile, care ne-au ajutat să depăşim graniţele României.

 

 

De Raluca Tămaş

Foto MEDIAPRO 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter