Infidele la Hollywood: femei celebre care au călcat strâmb

Publicat pe

Adulterul a devenit în ultimii ani un subiect sigur care animă orice conversaţie şi leagă repede prietenii. Asta în teorie. În practică, situaţia e cam aşa: bărbatul care înşală e o victimă a propriei structuri genetice, iar femeia, bună de pus la stâlpul infamiei. Vedetele de la Hollywood suportă şi ele consecinţele acestei filosofii. Cu mici excepţii: iată ce au realizat sau, după caz, ce au păţit acele femei celebre care au călcat strâmb.

 

'World War Z' Berlin Premiere

 

Primesc ştampila de „podoabe şi pierd substanţial la capitolul imagine. Totuşi, la Hollywood, „ţara relaţiilor de scurtă durată şi a infidelităţilor de tot soiul, lucrurile sunt ceva mai nuan-ţate. Şi aici, cu puţine excepţii (Tiger Woods), fustangiilor li se iartă în scurt timp derapajele amoroase, ba devin mai populari şi se pot chiar alege cu contracte bănoase (Brad Pitt). Infide­lele, în schimb, nu primesc „graţierea atât de uşor şi greşeala lor se uită cu greu. Dar nu mereu.

 

Dragostea e sigur oarbă

Aşadar, fie că e vorba de monotonie, răzbunare sau simplă incompatibilita­te, femeile şi bărbaţii deopotrivă înşală din aceleaşi motive atunci când au ocazia. Din acest punct de vedere, se­xualitatea are puţine nuanţe şi fiecare dintre noi are un spiriduş maliţios care ne îndeamnă să ne ascultăm (orbeşte?) instinctul. Cel mai probabil asta s-a întâmplat în cazul lui Kristen Stewart şi al regizorului Rupert Sanders, pe care aceasta l-a cunoscut în timpul filmărilor la „Snow White and the Huntsman (2012).

 

stewart si pattinson

Pe vremea aceea, adolescenţii din toată lumea se visau ei înşişi personaje din „Saga Amurg şi vibrau la povestea de dragoste dintre Kristen şi Robert Pattinson. Celebra serie avusese un asemenea impact la nivel global, încât fanii n-ar fi îngăduit ca iubirea dintre muritoarea Bella şi vampirul Edward să nu treacă şi din­colo de ecrane. Vestea că Stewart îl înşală pe actorul britanic cu un bărbat mai în vârstă, căsătorit şi cu doi copii pe deasupra a venit, aşadar, într-un context special: iubirea din viaţa reală cu Robert făcea parte din poveste, iar năbădăioasa Kristen rupsese toată vra­ja. Deşi idila cu regizorul s-a sfârşit în scurt timp (şi cu puţin efort ar fi pu-tut-o păstra doar pentru ei), Kristen a căzut în dizgraţia tuturor şi nici măcar faptul că Robert însuşi a iertat-o la un moment dat n-a mai contat.

Pedeap­sa? Aproape capitală: în strategia de promovare a celui mai recent film din serie, „Saga Amurg – Zori de Zi, Par­tea a 2-a, actriţa a fost aproape lăsată deoparte, presa n-a încetat să-i taxeze greşeala, iar în ceea ce priveşte conti­nuarea filmului „Snow White and the Huntsman 2 (anunţat pentru 2015) se caută, se pare, un alt regizor, dar şi o altă protagonistă.

 

Oarecum asemănător este şi cazul lui Tiger Woods, unul dintre puţinii bărbaţi celebri pe care opinia publică i-a pus la zid pentru infidelităţi. E drept că în situaţia lui acestea au fost multe la număr, scandaloase, l-au costat enorm (aproximativ 60.000 de dolari pentru întâlnirile cu diverse prostituate), şi a-proape că l-au scos din joc pe amorezul rapace. Asta în vreme ce alţi „colegi de-ai lui au scăpat bine mersi: Brad Pitt, Hugh Grant sau Jude Law.

 

Femeile care nu suportă monogamia

Devoratoarele de bărbaţi formează o categorie aparte de care cinstitele se tem ca de păsările lui Hitchcock, iar cea mai celebră dintre ele rămâne Angelina Jolie. Căsătorită sau nu, mamă sau nu, Angi le dă fiori pe şira spinării femeilor ai căror soţi sunt distribuiţi în acelaşi film cu ea. Nici chiar frumoasa Vanessa Paradis nu s-a sfiit să recunoască cât de tare s-a temut când Johnny Depp a jucat alături de Jolie în „The Tourist. În 2003, în timpul filmărilor la „Taking Lives, Angelina a avut, se pare, o aventură cu Ethan Hawke (căsătorit cu Uma Thurman), iar doi ani mai târziu l-a cucerit pe Brad Pitt („Mr. And Mrs. Smith), la vremea respectivă soţul ghinionistei Jennifer Aniston. Forţa mediatică a Angelinei a crescut enorm de când s-a cuplat cu Brad Pitt şi a ajuns în scurt timp să atingă cote nebuneşti. Primul lor copil, Shiloh, născut în Namibia tocmai pentru a evita expunerea publică, a fost numit „cel mai aşteptat copil de la Iisus Hristos încoace. După venirea pe lume a fetiţei, Brad şi Angelina au vândut ei înşişi fotografiile cu micuţa ca să ţină paparazzii la distanţă. Pentru drepturile de publicare a acestora, revista Hello din Marea Britanie a plătit 3.5 milioane de dolari, iar People (în America) 4 milioane de dolari. Tot People a oferit 2 milioane de dolari şi pentru imaginile cu Pax Thien, băiatul vietnamez adoptat de Angelina în 2007. Dar cele mai scumpe poze din istorie au fost cele cu ge-menii Vivienne şi Knox Leon, născuţi în 2008, pentru care cele două publicaţii au plătit, se pare, fabuloasa sumă de 14 milioane de dolari. Un studiu realizat în 2006 a arătat că Brad Pitt şi Angelina Jolie formau cuplul preferat al companiilor din toată lumea pentru promovarea diverselor branduri.

jennifer

Toate astea în timp ce Jennifer Aniston tot aştepta ca roata să se întoarcă şi să cunoască şi ea bărbatul noilor ei visuri. Bine i-a mers şi lui Jennifer Lopez, cea care la începutul anilor 2000 îl înşela pe soţul ei de atunci, Chris Judd, cu chipeşul Ben Affleck, pe care îl cunoscuse în timpul filmărilor la „Gigli. Popularitatea noului cuplu, supranumit Bennifer, era atât de mare, încât profesional, Jennifer ajunsese pe culmile gloriei. Când şi-a propus să lanseze primul ei parfum, Glow by JLO, speranţele ca acesta să fie un succes erau destul de reduse şi, totuşi, a ajuns cel mai bine vândut parfum din America.

Toronto International Film Festival

Albumul lui Jennifer „This is Me, lansat în perioada respectivă, s-a vândut în peste 2,6 de milioane de exemplare numai în SUA, iar filmul în care a jucat alături de Ralph Fiennes, „Maid in Manhattan (cu un buget de 55 de milioane de dolari) a avut încasări de aproximativ 155 de milioane. Cu toate astea, chiar filmul care i-a adus împreună, „Gigli, a primit numai critici negative fiind considerată una din cele mai slabe producţii din toate timpurile. Lucrurile se petrec fix pe dos atunci când îţi înşeli partenerul celebru cu un bărbat aproape deloc cunoscut.

 

Asta a aflat şi Madonna atunci când a decis să dea căsătoria de 8 ani cu Guy Ritchie pentru o aventură cu jucătorul de baseball Alex Rodriguez. Focul pasiunii s-a stins rapid, iar diva muzicii pop a început o serie de relaţii cu bărbaţi mult mai tineri decât ea. După modelul Demi Moore sau Jennifer Lopez. Lumea n-a pus-o la stâlpul infamiei pentru adulter, dar în mod cert artista şi-a pierdut din credibilitate când s-a afişat la braţul unor parteneri apropiaţi de vârsta fiicei ei, Lourdes.

 

Egalitatea dintre sexe

Încă din Evul Mediu, de când Ginevra îl „traducea pe regele Arthur cu viteazul Lancelot, toată lumea a înţeles că monogamia e desuetă şi astăzi nu-mai încuiaţii mai cred că femeile înşală mai puţin decât bărbaţii. Până la urmă, faptul că unora le sunt taxate aventurile, iar altora nu, ţine de destin personal. Şi-apoi, trădare, trădare… Dar s-o ştim şi noi!

 

Old Hollywood Hall of Shame

 

Elizabeth Taylor – Cel de-al patrulea soţ al ei, Eddie Fisher, a avut ghinio-nul vieţii lui atunci când Liz l-a cunoscut pe Richard Burton în 1964. Pasiunea dintre cei doi a fost atât de puternică, încât actriţei i-a fost greu să reziste. De altfel, despre ea s-a zis că şi-ar fi înşelat şi soţul numărul 2, Michael Wilding, cu cel care avea să devină soţul numărul 3, Michael Todd.

 hepta_741888

 

Ingrid Bergman – A fost protagonista uneia dintre cele mai celebre idile ale Hollywoodului de Aur. Căsătorită cu doctorul Aron Petter Lindstrom, Ingrid a şocat lumea nu doar când s-a aflat de aventura ei cu regizorul Roberto Rossellini, ci şi când a ieşit la iveală că este însărcinată cu copilul lui.

 

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto HEPTA, NORTHPHOTO

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter