Face to face: Cher Vs. Tina Turner

Publicat pe

Cher şi Tina Turner sunt recunoscute pentru cariera longevivă, de-a lungul căreia au reuşit mereu să se reinventeze. Au introdus imaginea femeii în muzica rock şi au devenit mai faimoase decât bărbaţii care le-au propulsat în muzică.

 cher vs tina

 

Asemănări:

 

PĂRINŢII LOR AU DIVORŢAT ŞI ŞI-AU PĂRĂSIT FAMILIA

Amândouă vin din familii destrămate. Părinţii lui Cher au divorţat şi s-au recă sătorit de trei ori. Tatăl natural al lui Cher şi-a părăsit familia la numai câţiva ani după naşterea fetelor, care au fost crescute o perioadă doar de mamă. Familia Tinei Turner s-a destramat pe când artista avea 11 ani, când mama şi-a părăsit soţul şi a dispărut fără să spună nimic familiei. După ce şI tatăl său le-a părăsit şi a plecat în Detroit să se recăsătorească, Tina şi sora ei au fost crescute de bunică.

cher

AU OBŢINUT SUCCESUL ALĂTURI DE IUBIŢII LOR

S-au zbătut să se remarce, dar au reuşit abia după ce un bărbat le-a observat talentul şi a început să lucreze cu ele.

În 1965, Cher a obţinut în sfârşit recunoaşterea pe care şi-o dorea cu duo-ul folk rock Sonny & Cher, în care cânta alături de Sonny Bono, care avea să devină şi soţul ei. Tina Turner, în schimb, a fost observată de Ike Turner într-un bar, în timpul unui concert susţinut de acesta. Numele adevărat al cântăreţei, Anna Mae, a fost schimbat de Ike în Tina Turner, iar cei doi au început să cânte împreună în duo-ul R&B şi soul Ike & Tina Turner. Şi, bineînţeles, s-au căsătorit.

 

DUPĂ CE AU DIVORŢAT S-AU ZBĂTUT SĂ CONTINUE CU O CARIERĂ SOLO

După peste zece ani de mariaj cu partenerul lor de scenă, atât Cher, cât şi Tina Turner au decis că s-au maturizat şi că este momentul să meargă mai departe singure. Nu doar pe scenă, ci şi în viaţa personală. Ambele divorţuri au fost subiecte intens disputate de presa vremii.

 

BUDISM

Ambele sunt adepte ale filosofiei budiste. Tina Turner este una dintre cele mai cunoscute promotoare ale acestei religii, datorită căreia a avut curaj să divorţeze de Ike Turner. Cher nu este o practicantă atât de ferventă, însă crede că budismul e religia potrivită pentru ea.

 

Deosebiri:

 

LA 16 ANI AVEAU VISE DIFERITE

Pentru că mama ei şi-a dorit în tinereţe să fie model şi actriţă, Cher a luat cursuri de actorie de la o vârstă foarte fragedă. Suferea, însă, de dislexie, lucru pe care l-a aflat abia la 30 de ani, şI de aceea nu a reuşit să se remarce la cursuri. La 16 ani, Cher a renunţat la şcoală pentru a urma o carieră artistică. La acea vârstă, Tina Turner nici nu se gândea la muzică. Era majoretă şi juca în echipa de baschet a liceului, iar după absolvire şi-a dorit să fie asistentă medicală.

Singer Tina Turner

 

 

EUROPA SAU AMERICA

În 1994, Tina Turner s-a mutat definitiv în Elveţia, într-o vilă cu ieşire la lac din Zürich. Vedeta spune că se simte mult mai bine în Europa, iar anul acesta a primit şi cetăţenia elveţiană. După ce a trăit în Londra în anii 90, Cher a renunţat la clima insulară pentrucăldura permanentă din Malibu, unde locuieşte şi astăzi.

 

De RALUCA TĂMAŞ

Foto NORTHFOTO

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter