În grădina cu idei: Ideas in a glass

Publicat pe

Atelier pentru copii, magazin de obiecte artizanale şi ceainărie, Ideas in a Glass vine în întâmpinarea celor care nu au uitat de farmecul şi simplitatea vremurilor de demult.

 

Cine a spus că omul sfinţeşte locul a avut mare dreptate. M-am convins că aşa este într-o dimineaţă de iunie, când am descoperit un loc ascuns şi diferit de tot ce îl înconjoară. Aflată între o patisserie franţuzească de lux şi o galerie de obiecte decorative britanice, casa cu pricina a aparţinut unui român care a iubit şi promovat toată viaţa obiceiurile şi tradiţiile româneşti. În grădină, la o masă construită din cărămizi, Radu Anton Roman îşi aduna prietenii aproape zilnic, îi servea cu bunătăţi cum numai el ştia şi spunea poveşti la nesfârşit. Pe atunci, toată lumea îi spunea acestui loc „La Radu'. Acum, locul şi-a schimbat denumirea, dar nu şi menirea. Sub numele de Ideas in a Glass, în casa de pe strada Paris s-a deschis un atelier de creaţie pentru copii, un magazine de obiecte artizanale şi o terasă. Conceptul îi aparţine lui Mihai Pleşu, pictor şi restaurator de pictură murală. Pornind de la meseria sa, Mihai Pleşu a pornit Ideas in a Glass sub forma unui atelier care oferă cursuri de artă pentru copii, de la pictură, istoria artei, modelaj şI ceramică, până la publicitate, graffiti şi origami.

Cum în timpul cursurilor părinţii rămaneau în grădină şi socializau, Mihai Pleşu s-a gândit să le ofere un spaţiu confortabil şi o atmosferă plăcută în care aceştia să îşi aştepte copiii. Aşa s-a născut ceainăria din grădină, cu câteva mese aşezate la umbra cireşului şi a viţei-de-vie, cu un hamac colorat, flori de tot felul şi masa din cărămidă în jurul căreia s-au spus de-a lungul anilor atâtea poveşti.

Ideas in a Glass a demarat o serie de întâlniri inspiraţionale cu personalităţi care împărtăşesc din experienţa lor. Printre invitaţii care au venit la întâlniri s-a aflat şi Mihai Dobrovolschi.

În grădina cu idei: Ideas in a glassÎn grădina cu idei: Ideas in a glass

 

 

STR. PARIS NR. 16

RALUCA TĂMAŞ

Foto ARMAND IONESCU 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter