Galeria de gusturi: La cantine de Nicolai

Publicat pe

Nicolai Tand, un maramureşean plecat din satul lui la 20 de ani ajunge în Franţa. Se îndrăgosteşte de ţară şi de mâncarea franţuzească, dar, după un timp, revine acasă. Aici, aduce cu el tot ce e mai frumos din Franţa şi ne împărtăşeşte experienţa sa în La Cantine de Nicolai.

 

Se spune că bucătăria este o artă. Până la un moment dat, am crezut că numai gurmanzii pot face afirmaţia de mai sus, pentru că nu puteam pune pe acelaşi plan valoarea artistică a unui tablou cu cea a unui preparat.

Dar, când iei masa într-un loc unde totul este gândit în cele mai mici detalii, de la coerenţa meniului până la forma farfuriei şi obiectele de decor, îţi dai seama că arta chiar are un rol important în bucătărie. Iar în restaurantul La Cantine de Nicolai, arta te înconjoară în toate formele şi din toate locurile: pe pereţi, pe rafturi, în grădină şi, mai cu seamă, pe masă.

Prima dată când păşeşti în restaurantul lui Nicolai Tand te simţi ca într-o galerie de artă contemporană unde are loc un vernisaj cu mulţi invitaţi. Asta pentru că eşti înconjurat de exponate, de la chitara de bronz semnată de Fernandez Arman şi masca în formă de iepure realizată de FC Sofia, până la lucrarea „Boys Dont Cry', în care Ivan Messac l-a surprins pe solistul The Cure, şi fotografia lui Kate Moss realizată de Marc Hispard.

 

[EXCLUSIV] NICOLAI TAND Eu zic că tre­buie să mănânci de toate, dar cumpătat'

 

După delectarea privirii, a venit vremea să mă răsfăţ cu nişte gusturi delicioase. M-am aşezat la una dintre mesele de pe terasă, lângă sculptura cu semnul păcii şi bambuşii care străjuiesc gardul. Aici am gustat două preparate din meniul franţuzesc conceput cu multă creativitate de chef Nicolai: coaste de miel New Zeeland cu legume şi sos Navarin şi lapte de pasăre sau Île flottante sur crème anglaise, cum îl numesc francezii, un desert lejer şi aromat cu multă vanilie. Tocmai când mă gândeam că mi-ar plăcea să am acest desert şi acasă, aflu că se poate. Chef Nicolai îşi împărtăş şte secretele pe blogul Reteteleluinicolai. ro, tot ce contează este să îţi placă să aduci arta în bucătărie!

 

Malvina Cservenschi: „Mâncarea este specială aici, au un foie gras foarte bun cu trei tipuri de dulceaţă, puiul de aici e total diferit, iar piureul de trufe şi deserturile sunt delicioase. Nicolai şi soţia lui, Monica, sunt mereu aici şi te fac să te simţi ca acasă!

 

Galeria de gusturi: La cantine de NicolaiGaleria de gusturi: La cantine de Nicolai

STRADA POVERNEI 15 -17

 

RALUCA TĂMAŞ

Foto ARMAND IONESCU 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter