[EXCLUSIV] INNA "Niciodată nu am calculat câţi bani am făcut din muzică"

Publicat pe

Inna are 9 milioane de fani pe Facebook, este cel mai bine vândut artist Universal Music al momentului, în Turcia şi în Spania i-a surclasat pe Rihanna şi Black Eyed Peas, însă mărturiseşte că nu a numărat niciodată banii câştigaţi din muzică. Luana Dăneţ a aflat ce se ascunde în spatele acestor performanţe incredibile.

 

INNA_VIVA_2

Într-o dimineaţă perfectă de vară, ne-am dat întâlnire cu Inna la ieşirea din Bucureşti. Urma o zi fierbinte de shooting, iar toate detaliile erau bine puse la punct: un motor nou-nouţ Harley-Davidson ne aştepta, iar stylingul conceput de Roxana şi Dom­nica promitea să încingă imaginaţia întregii echipe. Cu tot optimismul nos­tru, când am ieşit afară pentru prima fotografie, a început o ploaie torenţială. Situaţia s-a repetat fără excepţie de fiecare dată când eram gata să schimbăm cadrul. În aceste condiţii, mărturisesc că m-aş fi aşteptat ca Inna să îşi piardă răbdarea, mai ales că toc­mai se întorsese de la un concert din Antalya şi urma ca după şedinţa foto să intre în studio să înregistreze! Nu numai că nu s-a plâns nici o secundă, dar până nu a fost convinsă că totul este perfect, nu s-a putut relaxa deloc.

INNA_VIVA

Inna, îţi mulţumesc că ai rezistat la şedinţa foto care, din cauza ploii, a durat 8 ore. Cum te-ai simţit?

M-am simţit foarte bine şi m-am bucu­rat să lucrez alături de o echipă de profesionişti. Vă mulţumesc tuturor pentru un shooting extraordinar care mie mi-a plăcut şi sper să le placă şi cititorilor revistei VIVA! (zâmbeşte)

 

Costumul de baie de pe copertă este super cool. Care este povestea lui? Ştiu că l-ai cumpărat iniţial pentru altceva…

Da, acest costum a fost cumpărat pentru clipul „More than Friends' pe care l-am filmat anul trecut în octombrie, în Los Angeles. Din păcate, coletul din România nu a ajuns la timp în L.A., aşa că a trebuit să improvizez şi să fac shopping rapid aco­lo, sfătuindu-mă pe e-mail cu stilistele mele. Şi pentru că mi-a plăcut mult, m-am bucurat să îl pun în evidenţă în shooting-ul pentru VIVA!

 

Ai o bucurie incredibilă de a poza. Aşa ai fost dintotdeauna sau totul a venit odată cu succesul?

La început nu eram la fel de obişnuită cu şedinţele foto şi bineînţeles că aveam emoţii mari, eram mai stresată şi poate nu de fiecare dată reuşeam să îmi intru în rol aşa cum ar fi trebuit. Cu timpul însă, făcând tot mai multe fotografii, mă simt mult mai relaxată, îmi place să încerc stări diferite, look-uri noi, expresii diverse şi sper ca de la shooting la shooting, fotografiile să fie tot mai bune.

 

Ai acceptat să te întinzi pe nisipul ud fără nici o problemă, deşi era destul de frig. Tu chiar nu ai aere de vedetă?

Îmi place ca oamenii cu care lucrez să fie profesionişti şi să îşi facă treaba până la capăt. De aceea, fac şi eu tot ceea ce ţine de mine pentru ca proiec­tele în care mă implic să iasă impecabil

TIBI_CLENCI_INNA_VIVA_AUGUST_2013_8348

Aseara te-ai întors din Turcia, unde numele Inna este la fel de iubit ca numele Hagi. Spune-mi cum i-ai făcut pe cei de la Turkish Airlines să întârzie avionul ca să ajungi în timp util înapoi în România şi să putem să facem acest shooting.

Da, a fost o întâmplare foarte amu­zantă pentru care le mulţumesc fanilor mei din Turcia. (râde) Mă grăbeam foarte tare să prind avionul, era trafic, aveam şanse foarte mici să ajung la timp şi eu am scris pe Twitter şi Insta­gram că sunt sigură că voi pierde avio­nul. Fanii mei au văzut, au sunat la Turkish Airlines şi le-au spus să mai întârzie puţin avionul pentru că urmează să ajung eu la aeroport să zbor spre Bucureşti. Le mulţumesc foarte mult, datorită lor am ajuns la shooting-ul VIVA. (râde)

Ai putea să ai propriul tău avion. De ce apelezi la cursele de linie?

Mă simt în siguranţă atunci când zbor comercial, îmi place să zbor şi cu alţi oameni, în afară de colegii mei. M-am obişnuit aşa şi nu cred că voi schimba ceva curând în acest sens.

TIBI_CLENCI_INNA_VIVA_AUGUST_2013_8133

Continui să fii mai populară în Mexic sau în Spania decât în România. Piaţa din România este în continuare prea mică pentru un nume atât de mare?

Nu ştiu dacă piaţa din România este prea mică, ştiu doar că am foarte mulţi fani în ţara mea pe care îi iubesc şi cărora le mulţumesc, pentru că îmi sunt alături şi îmi scriu pe Twitter şi Facebook când sunt departe. Mă bucur să îi ştiu aproape de mine.

Stai numai două zile în România şi pleci din nou. Ce faci în acest timp?

De fiecare dată când plec din ţară, am concerte sau emisiuni şi show-uri de promo la diverse radiouri din Europa. Acum, am avut concert în Macedonia, Tarragona şi Ibiza.

Mai ai timp de prieteni? Ai mai pier­dut din prieteni de când eşti celebră?

Prieteniile adevărate, construite în timp, nu au cum să piară, indiferent cât de rar te vezi cu oamenii dragi. Şi când sunt plecată, ţin legătura la telefon şi pe Internet cu prietenii şi mă bucur să îi simt aproape şi să îi revăd când vin în România, am nevoie de această energie pe care o primesc de la ei.

Cine este persoana care îţi este cel mai aproape în toate călătoriile tale?

În afară de tour manager şi cei doi dansatori, călătoresc mereu cu cea mai bună prietenă, Anca.

Ai milioane de fani în toată lumea. Se întâmplă, totuşi, să ai momente în care te simţi singură?

Nu mă simt singură niciodată, pentru că, atunci când sunt plecată în turneu, sunt împreună cu echipa mea, când re­vin în România, am familia şi prietenii aici şi sunt mereu înconjurată de oa­menii care contează pentru mine. Când simt nevoia unei pauze de rela­xare, plec în vacanţă câteva zile şi mă întorc cu bateriile încărcate.

Te-am văzut plângând când semnai autografe pentru fanii tăi. Ce simţi când milioane de oameni îţi scan­dează numele?

Mă emoţionează şi mă bucură iubirea lor şi cred că nu există lucru mai fru­mos pentru un artist decât să simtă căldura şi iubirea fanilor. Este un sen­timent pe care nici nu cred că ştiu să îl exprim în cuvinte şi pe care mi-aş dori să îl simţiţi şi voi. Sunt fericită pentru ce mi se întâmplă, le sunt recunoscătoare fanilor pentru dragos­te şi suport. Fără ei, club-rockerii mei, nu aş fi ce sunt astăzi.

TIBI_CLENCI_INNA_VIVA_AUGUST_2013_7731

În 2011, aveai 2 milioane de fani pe Facebook, iar acum ai 9 milioane. Cât ai muncit pentru asta?

Şi mă bucur foarte mult pentru fiecare fan în parte de pe pagina mea de Face­book! E o muncă susţinută şi continuă a unei echipe întregi cu care lucrez şi căreia îi mulţumesc pentru tot ce fac pentru mine. Ne gândim de fiecare dată împreună ce surprize să le mai pregătim fanilor mei şi ce piese să mai înregistrăm şi toate lucrurile acestea contează.

Eşti pe primul loc în Turcia şi în Spania, mai sus decât Rihanna sau Black Eyed Peas! Nu te ameţeşte acest succes?

Nu mă ameţeşte, ci mă motivează şi mă face să îmi doresc şi mai mult. Pen­tru că ştiu că se poate şi mai bine şi e loc să ajung şi mai sus. (zâmbeşte)

 

Citeşte continuarea interviului cu INNA în pagina următoare!

 

Turneul în Mexic a fost de mare succes. Urmează Malaezia. Ţi-ai propus să cucereşti lumea? Există un loc în care ai vrea să ajungă muzica ta şi nu a ajuns încă?

De fiecare dată în Mexic, este incredibil, oamenii sunt extrem de calzi, de blânzi, de iubitori şi e o plăcere să cânt acolo şi să fiu în preajma lor. Sunt locuri în lume în care mi-aş dori să ajung, în care sunt cereri de concerte, dar nu am găsit niciodată timp să ajungem, fiind distanţele mari şi nefiind organizat un turneu în sine în acele locuri: Australia, India, Canada. Dar e timp! (râde)

TIBI_CLENCI_INNA_VIVA_AUGUST_2013_7745

Cum e munca din spatele unui hit? Cum îţi dai seama că o melodie pe care o alegi va urca imediat în topuri?

Este o muncă destul de intensă. Prac-ic, totul începe de la un instrumental, apoi compunem linia melodică, apoi versurile, intru în studio şi încerc să in­terpretez piesa cât mai în ton cu starea şi mesajul ei. Apoi ne gândim la con­cept şi videoclip dacă melodia este un single. E greu să spui că îţi dai seama că va fi hit, ştii doar că munceşti şi dai tot ce ai mai bun pentru ca piesa să sune foarte tare. De la un moment dat înco­lo, fanii preiau controlul! (râde)

Primeşti propuneri de melodii de la producători din toată lumea. Cam câte pe zi?

Sunt foarte multe, din câte îmi spun colegii mei. Nu aş şti să spun câte, eu le primesc doar pe cele care mi se po­trivesc mie şi pe care putem lucra, aşa încât să fie incluse în albumul meu.

Ai vreun cuvânt de spus în alegerea melodiei? Cine decide ce melodie promite să devină hit?

Bineînţeles. Colegii mei primesc melo­diile, le aleg şi îmi propun cele mai bune şi potrivite variante, apoi stabilim împreună cele pe care urmează să le înregistrăm. În cazul altor piese, se întâmplă să fiu în studio, să ascult instrumentalul şi să compun eu linia melodică. Este o nouă ipostază, cea de songwriter, care îmi place şi prin care reuşesc să fiu şi mai aproape de fanii mei, punând parte din sufletul meu şi din trăirile mele în muzica pe care o cânt.

Câţi oameni sunt în staff-ul tău?

Pe lângă manager, echipa este formată din oameni cu care lucrez constant (producţie video, PR, A&R, tour manager, dansatori), la care se adaugă band, sunetist, stilişti, make-up artist, hair-stylist. Sper că nu am uitat pe nimeni. Suntem mulţi!

Nu mai stai la fel de mult la Paris. Tu ai trădat Franţa sau Franţa te-a trădat pe tine? Nu mai ai acelaşi succes acolo…

Nu se poate vorbi de trădare şi nici de mai mult sau mai puţin succes. Fa­nii mei îmi ascultă muzica în continu­are şi vorbesc în permanenţă cu ei. În plus, single-ul „More than Friends' este în promovare în acest moment, are un feedback foarte bun aici şi este pe locul 5 în topul celor mai difuzate piese în cluburi. Ne aşteptăm să intre curând şi pe radiouri.

Eşti cel mai bine vândut artist Uni­versal. Câţi bani ai strâns până acum din muzică?

Niciodată nu am calculat câţi bani am făcut din muzică, pentru că toţi banii au fost reinvestiţi în tot ceea ce înseamnă proiectul INNA: videoclipuri, şedinţe foto, turnee, band, imagine, muzică.

Ai o casă în Los Angeles unde ştiu că faci şi petreceri. Ce invitaţi ai acolo în general?

Nu este propriu-zis casa mea, nu este cumpărată. În plus, eu nu petrec foarte mult timp în Los Angeles, doar în peri­oada turneelor în America. Dar vin oa­meni importanţi din industria muzi­cală mondială la aceste petreceri: de la regizori, producători, compozitori, la artişti precum Taio Cruz.

Mi-ai spus că te-ai îngrăşat 3 kg. Continui să arăţi foarte bine. Ce faci pentru asta?

Dansez mult, merg cu rolele în timpul liber, cu bicicleta, mă plimb.

TIBI_CLENCI_INNA_VIVA_AUGUST_2013_8164

Părinţii tăi locuiesc acum în Bucureşti, în aceeaşi casă în care stai şi tu când ajungi în România. Care este următorul oraş în care vrei să-ţi cum­peri o casă?

Nu m-am gândit concret unde anume, nu mi-am făcut un plan în acest sens.

Pe ce îţi place să cheltui banii?

Îmi place să cumpăr lucruri utile de care am nevoie şi să fie investiţie sigură şi de lungă durată: îmi plac piesele ves­timentare pentru outfit-urile de scenă, dar şi pentru hainele de zi cu zi, casă, maşină, cadouri frumoase pentru oa­menii dragi mie. Sunt destul de chib­zuită şi cumpătată. (zâmbeşte)

Ce este cu inimioara pe care o ai ta­tuată pe ceafă? Cui îi este dedicată?

Este primul meu tatuaj, pe care l-am făcut când am fost plecată într-un tur­neu în Mexic şi pe care l-am dedicat fanilor mei. Ei sunt „my lucky ace'!

Iubeşti? Eşti îndrăgostită?

Aşa cum am tot spus, în acest moment, muzica este tot ceea ce contează pen­tru mine, este ceea ce îmi dă forţă şi energie şi trăiesc din plin acest moment.

Totuşi, o fată de vârsta ta nu simte nevoia să fie iubită şi răsfăţată când se întoarce dintr-un turneu lung şi greu?

Mi-e bine aşa cum sunt şi mă simt foarte iubită şi răsfăţată de oamenii din jurul meu.

Câte cereri în căsătorie ai primit de la fanii tăi?

Foarte multe, unele creative şi amu­zante, altele cât se poate de serioase şi oficiale. (râde)

Care este cel mai ciudat lucru pe care ţi l-a cerut un fan?

Un fan a insistat vreo lună pe toate reţelele de socializare ale tuturor mem­brilor echipei mele să primească un tricou de la mine pe care şi-l dorea. El primise deja unul de la ei, doar că nu acela pe care îl purtasem eu şi pe care îl văzuse într-o poză pe Facebook. Până m-am întors din turneu, nu s-a lăsat şi le-a scris zilnic că îl vrea. Nu a fost neapărat ciudată cerinţa, cât im­presionantă perseverenţa lui!

Care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă o femeie care cântă dance?

Trebuie să fie o persoană energică, fresh, plină de viaţă, care să simtă bine acest gen de muzică şi să transmită acest lucru şi fanilor.

Ce abilităţi noi ţi-ai dezvoltat de când eşti în acest business?

Sunt multe lucruri care s-au schimbat la mine, odată cu maturitatea profesio­nală a venit şi cea personală şi multe au fost dobândite şi datorită industriei, vieţii mereu pe fugă. Sunt mai calmă, mai răbdătoare, nu mai pun atât de mult la suflet răutăţile, sunt tot mai dornică să îmi depăşesc limitele.

Ai sesizat vreo schimbare în muzica dance de când ai început tu să cânţi?

Muzica evoluează foarte mult şi de când am început eu cariera şi până acum, se vede clar o schimbare şi ca producţii muzicale şi ca sound.

Colaborezi cu nume mari premiate cu Grammy. Cu cine îţi doreşti să lucrezi în continuare?

Sunt foarte mulţi artişti pe care îi plac şi îi apreciez. Dar clar artistul cu care îmi doresc cel mai mult să colaborez este Pink.

Pe când următorul hit?

Abia am lansat videoclipul piesei „Be My Lover', cel mai recent single al meu şi mă bucur să văd că este foarte apreciat de fanii mei din întreaga lu-me. Nu am stabilit încă lansarea următorului single, dar veţi afla cu si­guranţă. Nu pot să spun eu dacă este hit, acest lucru îl vor decide fanii mei…

Îţi mulţumesc şi îţi doresc succes în continuare! Alegeri inspirate şi în melodii şi în viaţă!

 

 

Foto TIBI CLENCI

Realizatori ROXANA VOLOȘENIUC și DOMNICA MĂRGESCU

Machiaj ALEXANDRU ABAGIU (Ambasador oficial LOréal Paris)

Coafură SORIN STRATULAT(Ambasador LOréal Professionnel)

Asistent coafură ADONIS ENACHE

Mulţumim Harley-Davidson Bucureşti!

Fotografiile au fost realizate cu sprijinulTache şi Iordache S.R.L.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter