Kate Upton, agresată sexual de Paul Marciano și apoi concediată pe motiv că era „prea grasă”

Publicat pe

Încă un scandal din categoria #MeToo s-a iscat recent, în urma mărturiei supermodelului Kate Upton, care l-a acuzat pe Paul Marciano, cofondatorul Guess, de hărțuire sexuală pe vremea când ea avea doar 18 ani și lucra ca model.

Kate Upton, în 2013, la 19 ani…

La sfârșitul lunii ianuarie, Kate Upton (25), model și actriță, îl acuza, pe Instagram, pe Paul Marciano de faptul că se folosește de puterea pe care i-o dă statutul său pentru a agresa sexual și emoțional femeile care lucrează în industria modei. Kate a postat atunci comentariul cu hashtagul #metoo, însă nu a intrat în amănunte. A făcut-o însă recent, iar mărturiile ei sunt aproape halucinante…

Paul Marciano a hărțuit-o sexual de nenumărate ori pe Kate Upton!

Paul Marciano a hărțuit-o sexual de nenumărate ori pe Kate Upton!

Într-un interviu pentru Time magazine, supermodelul a povestit cum mogulul modei a agresat-o sexual încă de la prima sa experiență profesională. „După prima zi de shooting pentru o campanie de lenjerie Guess (pe 25 iulie, 2010), Paul Marciano a zis că vrea să mă întâlnească. De îndată ce am intrat în cameră împreună cu fotograful Yu Tsai, Paul a venit direct la mine, m-a apucat de sâni cu forța și a început să mi-i pipăie – de fapt, să se joace cu ei. După ce l-am respins, a zis: ‹‹Mă asigur că sunt reali››'.

Din păcate, pentru Kate acesta a fost abia începutul, deoarece, cu cât se întâlneau mai des, cu atât reacțiile lui Marciano față de ea deveneau mai agresive. Supermodelul povestește că, la un moment dat, a prins-o de cap, din spate, imobilizând-o, după care a început să o sărute pe față și pe gât. Din păcate, nu putea spune nimic, pentru că asta ar fi obligat-o să deschidă gura, iar Marciano abia aștepta, așa că, în cele din urmă, Kate s-a zbătut până a reușit să scape…

„Luați purceaua asta grasă de pe platoul meu!'

La următorul shooting Guess, Marciano a venit la hotel după Kate și a făcut tot posibilul să intre în camera ei. În cele din urmă, terorizată de insistențele lui, modelul și-a închis telefoanele și s-a culcat. Această „obrăznicie' avea să o coste însă pe tânăra de 18 ani… „A doua zi, am aflat că fusesem concediată. Cineva sunase la mine la agenție și le spusese că mă îngrășasem și că nu mai era nevoie de mine pe platou. Am fost devastată, cu atât mai mult cu cât nimeni de la Guess nu apucase se mă vadă încă', a povestit Kate.

Kate Upton - model pentru colecția de accesorii Guess toamna 2011

Kate Upton – model pentru colecția de accesorii Guess toamna 2011

Chiar și după acest episod, hărțuiala asupra lui Kate a continuat, astfel încât modelul ajunsese să umble în permanență însoțită de Yu Tsai și Ellen von Unwerth, prietenii ei fotografi, care încercau să o protejeze pe cât posibil. În cele din urmă, în 2011, Kate a fost concediată din nou de la un shooting, Marciano spunând doar atât:  „Luați purceaua asta grasă de pe platoul meu!'. Modelul a dezvăluit în cele din urmă toate umilințele prin care a fost obligată să treacă, spunând că s-a săturat să ascundă mizeriile sub preș și că nu-l va mai lăsa pe Marciano să o intimideze. Acești bărbați cred că sunt de neatins, însă timpurile se schimbă', a mai zis ea. Și, într-adevăr, mișcarea #MeToo dovedește asta din plin!

 

Oana Pantazi

Foto: Hepta, Instagram

 

 

 

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter