Loredana Groza și Elena, pictorial mamă-fiică după 20 ani

Publicat pe

O artistă desăvârșită. O femeie cu o personalitate electrizantă. O vedetă excentrică. O familistă convinsă. Un model. Loredana Groza a acceptat provocarea VIVA! de a face un pictorial într-o ipostază aparte, așa cum rar aveți ocazia să o vedeți: aceea de mamă. Pe vremea când Elena, fiica ei, avea doar câteva luni, cele două au fost protagonistele unei ședințe foto pentru Unica, singura, de altfel, până în prezent. Iată că acum, la aproape 20 de ani distanță, Lori și Elena reiterează ideea de shooting mamă-fiică pentru o revistă a trustului Ringier.

Concerte, filmări, repetiții pentru „Mamma Mia! E greu să găsești o zi liberă în calendarul Loredanei, însă cea de marți, 12 septembrie, s-a dovedit a fi una cu… multe ceasuri bune! Ne-am dat întâlnire la ora 10.00, la studioul lui Marius Bărăgan. Îmbrăcate lejer, Lori și Elena ajung încărcate de valize, genți și gentuțe, pline cu ținute, încălțăminte și accesorii spectaculoase. Atmosfera e relaxată. În timp ce Loredana se așază pe scaunul de machiaj, Elena ocupă locul de lângă laptop și preia rolul de DJ, aspect care ne încântă pe toți. Nu de alta, dar alege piese clasice, oldies but goldies, cu influențe jazzy. În timp ce se coafează, Lori începe să facă o serie de vocalize, semn că și acum, după 32 de ani de carieră, încă respectă rigorile pentru a avea o prestație impecabilă în fața publicului. N-avem curaj să o întrerupem, bănuim cu toții că-și exersează vocea pentru concertul de a doua zi. Odată terminate machiajul și coafura, atât pentru Lori, cât și pentru Elena, începem seria de fotografii. Iar Bărăgan trage cadru după cadru, până târziu în noapte, după ora 22.00. Cu mici pauze. În care Elena și Loredana se încurajează reciproc, printr-o îmbrățișare. Și o fac atât de firesc, încât este evident că au o legătură spirituală indestructibilă.

Loredana, ești o femeie modernă, o artistă cu o energie debordantă, ai o personalitate fascinantă. Spune-ne cum ești tu ca mamă…

Ca mamă sunt exact aceeași persoană cum mă vedeți pe scenă, nu cred că am alte personalități. În sensul că sunt o mamă cool, nonconformistă și îmi place să cred că nu sunt doar mamă, sunt și soră, și prietenă, în același timp, cu Elena.

Având în vedere că tu te-ai lansat pe piața muzicală la vârsta de 16 ani (și n-ai avut timp pentru activitățile specifice vârstei), poți spune că-ți retrăiești tinerețea alături de Elena?

Trăiesc alături de Elena viața ei, dar și viața mea de mamă. Descopăr prin ea lucruri noi despre cum generația ei folosește tehnologia sau ce muzici ascultă… Descopăr iubirea prin ochii ei, dar cred că e important să aibă alegerile ei, să descopere lumea în felul ei.

Am văzut că mergeți des în vacanțe împreună. Povestește-ne tu cum alegeți să fructificați timpul pe care-l aveți.

E o bucurie să împart cu ea o parte importantă din ce mi se întâmplă și să folosim timpul pe care-l avem – când nu sunt pe scenă sau cu alte obligații profesionale – cât mai plin. Ne plac excursiile și experiențele pe care le descoperim în lumea întreagă. Cred că e un avantaj pentru generația ei că trăiește într-o lume liberă, în care poate vizita orice țară și poate simți diversitatea altor culturi. Generația ei este mai tolerantă și mai deschisă.

Recent, Elena a împlinit 20 de ani și tu ai scris următorul mesaj pe Facebook: „Nu mi-aş fi putut imagina vreodată că cel mai greu pe Pământ e să fii mamă! Meseria de mamă nu se învaţă decât prin practică. Când ai simțit, cu adevărat, că e greu să fii mamă?

E greu când vrei să ajustezi unele decizii ale copilului tău, dar știi că trebuie să-l lași liber să experimenteze singur, să învețe singur, să-și dezvolte personalitatea lui. Lupta e cu mine, de a o urmări de la o distanță mică, dar de unde pot vedea totul. Încerc să iau lucrurile așa cum sunt și încerc să mă adaptez şi să îi transmit nişte principii de viaţă foarte clare, dar nu prin a i le impune, ci prin discuţii prietenești. Vreau să înţeleagă faptul că, în viață, totul trebuie obţinut prin muncă. Lucrurile obținute uşor, victoriile facile, drumurile bătătorite sunt căi pe care nu mai descoperi nimic. Trebuie să o inspir, ca model de viaţă, așa cum și părinții mei m-au inspirat pe mine. De aceea, nu trebuie să greşesc niciodată în faţa ei, nu trebuie să îmi încalc cuvântul dat, nu trebuie să o dezamăgesc niciodată!

Începând cu 1 Octombrie, găsiți noul număr al revistei VIVA! la toate punctele de difuzare a presei. Descoperiți și cadoul pregătit special pentru voi, pe care îl puteți cumpăra împreună cu revista pentru numai 13,99 lei: un lapte demachiant Ivatherm.

VIVA! octombrie

VIVA! octombrie

Citește și: Loredana Groza a dezvăluit secretul frumuseții sale. 'Nu am nicio operație estetică'

FOTO: Marius Bărăgan

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter