Moda la Palatul Buckingham. Ce îi este interzis lui Meghan Markle să poarte

Publicat pe

Deși în ultima vreme familia regală britanică s-a mai îndepărtat puțin de codul vestimentar din secolul trecut, susținut de regulile de conduită, moda la Palatul Buckingham este condiționată de anumite tipare, ce încă sunt respectate cu strictețe. Iată ce îi este interzis lui Meghan Markle să poarte, dar și membrilor familiei britanice… Încă!

The Royal Family watched The Fly Past during the Trooping of the ColFamilia regală britancă trebuie să respecte un anumit cod vestimentar.

The Royal Family watched The Fly Past during the Trooping of the ColFamilia regală britancă trebuie să respecte un anumit cod vestimentar.

De când lumea, celebritățile au fost urmărite și comentate pentru ținutele afișate pe covorul roșu sau în viața de zi cu zi, familia regală britanică este, de departe, cea mai vizată, și nu ne înșelăm deloc când afirmăm asta, dacă ne gândim că nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle a fost urmărită de 2 miliarde de oameni… Familia regală britanică este însă o instituție tributară tradiției, care încă se scaldă în formalism și, chiar dacă a evoluat în timp, încă o face cu pași timizi… Iată, așadar, care este moda la Palatul Buckingham și ce îi este interzis lui Meghan Markle – care recent a gafat, purtând de ziua Reginei o rochie cu umerii goi – să poarte.

Decolteul nu trebuie să dezvăluie prea mult!

Decolteul nu trebuie să dezvăluie prea mult!

Niciodată decolteu adânc!

Indiferent cât de în pas cu moda sunt Kate Middleton și Meghan Markle, codul vestimentar de la Buckingham le interzice să poarte rochii cu decolteu adânc, dar și fără mâneci, așadar acest gen de ținute nu va fi de găsit niciodată în dressingurile lor și nici în cel al altor domnișoare și doamne din familia regală. De asemenea, până la Meghan Markle nu a purtat nimeni o ținută cu umerii goi la evenimente oficiale.

Kate Middleton a purtat pantofi cu toc inclusiv în ultimele luni de sarcină.

Kate Middleton a purtat pantofi cu toc inclusiv în ultimele luni de sarcină.

Nu sandalelor fără toc!

Kate Middleton nu a fost văzută aproape niciodată cu pantofi decupați în față și cu atât mai puțin cu sandale fără toc. Acestea nu există în garderoba doamnelor de la Curtea Regală. În situațiile mai puțin formale, Ducesa de Cambridge a purtat cel mult balerini, sneackerși și sandale cu toc.

Meghan Markle a participat la ziua de naștere a Prințului Charles, care a împlinit 70 de ani. Este prima apariție oficială a lui Meghan Markle în calitate de Ducesă de Sussex. A fost și pentru prima oară când a purtat ciorapi...

Meghan Markle a participat la ziua de naștere a Prințului Charles, care a împlinit 70 de ani. Este prima apariție oficială a lui Meghan Markle în calitate de Ducesă de Sussex. A fost și pentru prima oară când a purtat ciorapi…

Ciorapii sunt obligatorii. Rochiile scurte – interzise

Membrele familiei regale britanice nu vor fi văzute niciodate cu piciorul gol în pantof și nici cu fuste sau rochii scurte, rigoare căreia i s-a conformat chiar și Meghan Markle, imediat după căsătoria cu Prințul Harry, mare diferență față de fotografiile oficiale de la logodnă…

Doar genți mici la evenimente

Kate Middleton nu a fost văzută niciodată purtând genți mari în ocaziile oficiale, aceasta optând pentru clutch-uri și, în general, genți ce pot fi purtate cu ușurință în mână, care, la nevoie, o pot salva de strângeri de mâini ciudate sau i-ar putea acoperi decolteul…

Prințesa Eugenie, la nunta lui Meghan Markle cu Prințul Harry

Prințesa Eugenie, la nunta lui Meghan Markle cu Prințul Harry

În niciun caz materiale șifonabile

Nu veți vedea niciodată vreo membră a familiei regale britanice purtând in sau mătase nici la întrunirile oficiale și nici în viața de zi cu zi, deoarece aceste materiale sunt extrem de șifonabile. De cele mai multe ori, acestea aleg tweed-ul sau lâna, materiale mai grele, care nu fac cute. Amuzant este că până și rochia de mireasă a Prințesei diana a fost comentată, pentru că a fost făcută dintr-un material șifonabil…

Regina Elisabeta a II-a este faimoasă pentru ținutele sale colorate.

Regina Elisabeta a II-a este faimoasă pentru ținutele sale colorate.

Niciodată negru ziua!

La evenimentele ce au loc pe parcursul zilei, nu veți vedea niciodată vreun membru al familiei britanice purtând haine negre, cu excepția, evident, a funeraliilor. În celelalte ocazii, aceștia vor purta culori menite să-i facă vizibili în mulțime. Poate de aici și preferința Reginei pentru culorile pastelate.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter