Oana Cuzino: ”Eu am purtat tocuri în timpul sarcinii și nu am avut nicio problemă, cred că este un mit”

Publicat pe de Oana Popoiag

Indiferent de împrejurări, Oana Cuzino este mereu elegantă și pare că nu renunță niciodată la pantofii cu toc. L-am întrebat pe celebrul medic câte perechi de pantofi are și dacă îi împarte cu fiica ajunsă la vârsta adolescenței. Desigur că am apelat și la părerea sa de specialist și am vrut să știm cât de periculos este pentru o femeie însărcinată să poarte tocuri.

 Mereu elegantă, mereu pe tocuri, nu te știu altfel. Câte perechi de pantofi ai?

Nu le-am numărat, dar nu am foarte multe. Sunt pasionată, dar nu am foarte multe perechi, pentru că nu îmi place să păstrez pantofi vechi. Am constant cât să îmi încapă în două rafturi,  mereu înnoiesc zona de pantofi. Pe cei vechi, dacă nu i-am mai purtat de vreo trei, patru ani, e clar că nu o să-i mai port, s-au demodat.

Fiica ta adolescentă, Naomi, obisnuiește să împrumute pantofi de la tine?

Fiica mea poartă o măsură mai mare, deci nu ia de la mine, norocul meu că nu! (râde). Când era mai micuță îmi încerca pantofii și mi-a stricat foarte multe tocuri, dar acum ea poartă 39, eu port 37, așa că nu prea suntem compatibile. Are și ea o pasiune pentru pantofi, însă pantofi sport. De exemplu, pândim o pereche de sneakers Balenciaga pe un site, foarte vânați, se epuizează imediat.

Oana Cuzino tocuri sarcină

fotografie din arhiva VIVA!

 Cât de sănătos e să stai toată ziua pe tocuri?

Depinde, dacă facem mult sport… Sunt persoane care reușesc să stea pe tocuri și nu pățesc nimic fiindcă își fortifică musculatura. Fac mișcare și atunci își permit și lucrul acesta, dar depinde foarte mult și de constituția bolții piciorului și de mulți alți parametri. Nu e obligatoriu să pățești ceva sau să faci monturi ori alte afecțiuni – acestea țin mai mult de genetică, nu neapărat de pantofii incomozi – dar, într-adevăr, pantoful incomod purtat toată ziua și nefiind susținut de un anumit stil de viață, poate să îți cauzeze.

Este OK pentru femeile însărcinate să poarte tocuri? Și aici sunt păreri împărțite.

Cred că e un mit. Și eu am purtat tocuri în timpul sarcinii și nu am avut nicio problemă, numai că-n ultimele luni, pentru că se modifică puțin centrul de greutate, poate deveni periculos pentru tine, în sensul că te poți dezechilibra. Dar în afară de niște dureri de spate…depinde cât de dispusă ești să plătești prețul.

Foto:Instagram, arhiva VIVA!

Citește și:

Vladimir Drăghia, abandonat de tată la câteva luni. „El era cam violent' – VIDEO

Nico, apariţie elegantă la VIVA! Party 2018. Motivul pentru care face kinetoterapie la aproape 50 de ani – EXCLUSIV

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter