(P) Știai că salteaua s-ar putea să fie motivul pentru care te trezești obosit?

Publicat pe

Te trezești obosit în fiecare dimineață? Ai constant dureri de spate care te forțează să stai într-o poziție incorectă? Te simți epuizat când mergi la culcare și cu toate acestea nu poți să adormi? S-ar putea să fie din cauza saltelei, iar problemele pe care le întâmpini să se rezolve rapid odată cu schimbarea acesteia.

O saltea bună este absolut necesară pentru un spate sănătos și un somn odihnitor. Însă nu este atât de simplu pe cât ai putea crede inițial să găsești o saltea care să-ți ofere suportul necesar, dar și un nivel de confort corespunzător.

Există o mulțime de factori legați de calitatea saltelei care influențează somnul și care fac diferența dintre o noapte odihnitoare și una de chin, iar continuând să dormi pe o saltea care îți provoacă probleme, efectele acestora nu vor dispărea niciodată.

Dacă salteaua patului tău nu îți oferă suportul necesar spatelui în timpul somnului, atunci înseamnă că trebuie să o schimbi numaidecât. De asemenea, oricât de popular ar fi modelul ei, dacă ea nu îți satisface preferințele personale, ea pentru tine nu va deveni niciodată o saltea confortabilă. 

Nu există o saltea universală care să se potrivească pentru toată lumea

Atunci când alegi salteaua pentru patul tău, ține cont de faptul că nu există un model de saltea care să se potrivească absolut tuturor. Unora le plac saltelele tari, care te fac să te simți ca și cum ai dormi pe podea, iar altora le plac cele care iau forma corpului, dându-ți impresia că dormi pe un norișor de spumă. Suntem diferiți și de aceea, și saltelele sunt diferite. Însă, în alegerea saltelei, lucrurile se complică deoarece este foarte dificil să-ți dai seama dacă o saltea este făcută pentru tine sau nu, cât timp nu o testezi dormind pe ea.

Doar așezându-te pe o saltea într-un magazin sau testând-o cu genunchiul pentru a-i afla rezistența, nu este destul pentru a ști dacă salteaua respectivă are potențialul de a-ți oferi un somn odihnitor. De aceea, cel mai important este să cauți magazine de mobilă cu condiții de retur speciale, care să îți permită să schimbi salteaua achiziționată dacă ea nu ți se potrivește, chiar dacă ai folosit-o.

La ACAJU.ro de exemplu, poți comanda o saltea, dormi pe ea câteva zile și abia apoi decizi dacă o păstrezi sau nu. Condițiile de retur promovează testarea saltelelor și alegerea modelului potrivit. În plus, colecția de saltele ACAJU.ro este generoasă și ai multe variante din care să alegi.

Nici măcar din prima noapte de folosință nu îți poți da seama dacă o saltea nouă este bună pentru corpul tău sau nu doarece îți ia un timp până să te acomodezi. De aceea, chiar și la mai multe zile după ce ai achiziționat o saltea, la Acaju poți solicita să o schimbi fără a da alte explicați și în cazul în care există diferențe de preț, ori plătești în plus, ori primești bani înapoi.

Nicio saltea nu este făcută să reziste pentru totdeauna

Ca și orice alt obiect, și saltelele au o durată de viață limitată. Indiferent de materialul din care sunt confecționate, prin folosirea zilnică ele se uzează și își pierd calitățile inițiale. În general, saltelele de calitate rezistă între 8 și 10 ani și de aceea, dacă a ta este mai veche de atât, de vină pentru disconfortul pe care ți-l crează s-ar putea să fie nu doar calitatea ei, ci si vârsta.

Nu te lua niciodată strict după recomandările celorlalți în alegerea saltelei. Atâta timp cât îți oferă confortul de care ai nevoie, salteaua ta este cea mai bună saltea pentru tine. De aceea, caută o saltea cu potențial, asigură-te că se potrivește cu dimensiunile patului pe care îl deții și speră la ce-i mai bun.

În cazul saltelelor Acaju, cea mai bună combinație o obții când folosești mobilă de dormitor ACAJU.ro împreună cu saltele Acaju. Din punct de vedere estetic, rezultatul este garantat, iar la confort, totul ține de preferințele tale.

Câteva sfaturi legate de achiziția unei noi saltele:

#1 Nu fă rabat de la calitate!

Dacă ai un buget limitat pentru amenajarea dormitorului, mai bine amână pe mai târziu achiziția unora din piesele de mobilier și concentrează-te mai mult pe saltea. Un dulap cu multe sertare, umerașe și etajere nu îți va proteja spatele și nici nu te va face să dormi mai bine, dar o saltea bună, da!

#2 Nu conta doar pe preț

Nu întotdeauna cea mai scumpă saltea este și cea mai bună! Există saltele de câteva mii de lei pe care s-ar putea să te simți îngrozitor și altele care costă mai puțin decât cadrul patului și pe care să dormi ca un bebeluș. Pornește de la premisa că o vei schimba dacă nu îți place și alege o saltea care cel puțin din descriere să se potrivească cu preferințele tale personale. Chiar dacă sunt foarte scumpe și de bună calitate, dacă ție nu îți plac saltelele tari de exemplu, nu are niciun rost să investești în astfel de modele.

#3 Acordă-ți timp să te obișnuiești

Nu te descuraja dacă tocmai ți-ai achiziționat o nouă saltea și ai avut parte de o noapte de pomină. Se poate să nu fi dormit din cauză că ai fost agitat înainte de culcare, ai avut griji pe cap, sau pur și simplu a fost una din acele nopți albe pe care toată lumea le experimentează din când în când. Abia la a doua sau la a treia noapte poți lua în calcul salteaua pentru disconfortul tău și chiar și atunci, doar în cazul în care ai eliminat toate celelalte cauze din ecuație.

#4 Trăiește în prezent

Poate că ai visat frumos ani la rândul pe salteaua ta, dar dacă acum nu te mai face să te simți confortabil, este timpul să mergi mai departe. De asemenea, atunci când achiziționezi o nouă saltea, acceptă încă de la început că va veni o zi când va trebui să o schimbi, dar până atunci trăiește clipa și nu fă compromisuri din punct de vedere al confortului pe care ar trebui să ți-l ofere!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter