Patru vedete care au ajuns la Urgențe cu apendicită

Publicat pe

Știm, este vară, vrem să auzim doar de vacanță, dar…adesea neglijate sau puse pe seama unor probleme mult mai simple, simptomele apendicitei te pot trimite de urgență în sala de operație. Este și cazul a patru celebrități de la noi, luate prin surprindere de durerile abdominale sau de incompetența unui sistem ce le-a pus diagnostic greșit. Iată peripețiile a patru vedete care au ajuns la Urgențe cu apendicită, unele dintre ele chiar pe muchie de cuțit.

Ștefan Bănică

Îl știm neobosit și plin de energie, capabil să facă slalom între concerte fără probleme, însă iată că un apendice inflamat i-a venit de hac artistului în primăvara acestui an. Acesta a ajuns la camera de gardă a spitalului Floreasca acuzând o stare digestivă rea. Nevoit să stea la pat vreme de câteva zile, artistul, una dintre cele mai rezervate vedete cu putință, a fost nevoit să posteze un mesaj lămuritor pe Facebook, după ce toată lumea s-a declarat alarmată de starea sa: 'Pentru că au circulat în ultimele ore multe informații referitoare la starea mea de sănătate și pentru că am fost copleșit de mulțimea de mesaje primite, țin să precizez faptul că în acest moment mă simt bine. A fost vorba despre o intervenție chirurgicală uzuală pentru o apendicită. Le mulțumesc medicilor și asistenților de la Spitalul de Urgență Floreasca, care au avut și au în continuare grijă de mine și tuturor celor care mi-au transmis un gând bun. Multă sănătate tuturor și să ne revedem cu bine!'

 

vedete care au ajuns la Urgențe cu apendicită

Catrinel Sandu

Acum câteva zile, chiar înainte să ia avionul înapoi în America, unde este stabilită de 11 ani, Catrinel Sandu a ajuns la Urgențe acuzând dureri abdominale severe. Vreme de zile bune,  vedeta a primit medicație în baza unui diagnostic greșit, însă, spre stupefacția sa și a medicilor, s-a dovedit că avea o apendicită ascunsă. Catrinel a povestit peripețiile la Teo Show:  'Totul a început dintr-o nebunie, m-am simțit foarte rău, am ajuns la Urgențe. Dureri de stomac, de spate. Toată lumea credea că am infecție urinară și pentru asta am fost tratată. Aveam stare de vomă, dureri de cap. Totul a durat vreo 4-5 zile. La Urgențe, pe perfuzii. M-au stabilizat un pic, dar știam că ceva e încă în neregulă. Am facut și o ecografie abdominală. Am ajuns la dl doctor, mi-a zis că nu am nimic la rinichi. A fost foarte isteț, m-a tot întrebat despre simptomele avute nu doar în ultima săptămână. A zis că are impresia că e apendicită acută. (…) Apendicele ajunsese foarte jos, în dreptul ovarului drept. Ar fi fost foarte greu să primesc un diagnostic correct.'

Starea în care ajunsese fosta soție a lui Gabriel Trifu înainte să i se pună diagnosticul corect era atât de rea încât actualul ei iubit, Steve, a fost la un pas să ia primul avion spre România pentru a fi alături de ea.

 

vedete care au ajuns la Urgențe cu apendicită

Adela Popescu

La cinci luni după ce devenise pentru prima dată mamă, Adela Popescu a fost operată de urgență de peritonită, adică o apendicită agravată, care poate duce la septicemie. Situația ar fi putut fi mult mai simplă dacă vedetei nu i s-ar fi pus inițial un diagnostic mult mai liniștitor, dar fals. Adela a fost sfătuită în mod eronat să ia un tratament pentru stomac. Cum în patru zile nu doar că nu s-a simțit mai bine, ci dimpotrivă, prezentatoarea 'Vorbește lumea' s-a reîntors la control doar ca să constate că are deja peritonită și că este necesar să fie operată de urgență. '…Nu a fost ușor deloc. O să vă povestesc despre cum am fost la urgență la un spital privat (din motive de proximitate) și am plecat cu tratament pentru gastrită, despre cum la ecografia din acea zi „nu s-a văzut nimic', despre analizele de sânge care au iesit brici cu doar o zi înainte să fiu operată de urgență de peritonită, la alt spital', a povestit Adela pe blogul său după ce pericolul a trecut.

Experiența a fost una șocantă atât pentru vedetă cât și pentru soțul său, Radu Vâlcan, care a tras un semnal de alarmă cu privire la competența sistemului de sănătate românesc, postând pe Facebook următoarele: 'Sunt furios pe sistemul românesc, un sistem care se mulează perfect pe o țară aflată într-un stadiu primitiv de dezvoltare, civilizație și cultură. Da, exact așa! Un sistem în care 'Moartea domnului Lăzărescu' se poate întampla și azi, și mâine, și peste un minut…'

 

vedete care au ajuns la Urgențe cu apendicită

Simona Gherghe

Tot la peritonită a ajuns și prezentatoarea 'Acces Direct' Simona Gherghe. La început, aceasta a pus starea de rău pe seama unei gastrite mai vechi, deși doctorii au avertizat-o, când a ajuns prima dată la Urgențe, că simptomele ei pot indica și o apendicită. În decurs de câteva ore starea vedetei s-a deteriorat considerabil, astfel încât la trei dimineața era pe masa de operație cu un diagnostic extrem de alarmant, ce poate duce la moarte: peritonită cu septicemie. 'Nu m-a durut deloc apendicele, iar joi am simțit că mă doare stomacul. M-am oprit și mi-am luat un covrig, iar colegii m-au văzut că mă simt rău și au chemat ambulanța. Doctorița de acolo mi-a spus că s-ar putea să fie o apendicită, însă nu s-a văzut la ecografie. Eu am intrat în operație cu trei posibile diagnostice: ori un ulcer perforat, ori o sarcină extrauterină, ori, cel mai probabil, o apendicită. Și s-a dovedit a fi peritonită cu septicemie. Nu am avut niciodată probleme și a fost foarte brusc', a declarat Simona Gherghe la Antena Stars.

Foto: arhiva VIVA!, Facebook

Citește și:

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter