Prințul Harry, discurs emoționant despre Prințesa Diana: „În ultima lună din viața ei, mama mea...”

Publicat pe

Prințul Harry a ținut un discurs emoționant despre mama sa, Prințesa Diana, la recepția Landmine Free World 2025 de la Palatul Kansington, organizată de două dintre cele mai importante organizații de caritate, Mines Advisory Group și The HALO, în încercarea de a elibera lumea de minele de teren.

Acesta a onorat munca mamei sale printr-un discurs, Prințesa Diana militând împotriva folosirii minelor terestre înainte să moară, în anul 1997.

Acum 20 de ani, în ultima lună din viața ei, mama mea a militat pentru a atrage atenția asupra impactului oribil și fără discernământ al minelor terestre. Ea a vizitat zone afectate ca Huambo în Angola și Travnik în Bosnia. Ea a auzit cum oamenii din aceste comunități trăiesc într-o frică constantă pentru că fiecare pas ar putea fi ultimul. S-a întâlnit cu cei care au suferit răni care le-a schimbat viața ca rezultat al minelor anti-personale, le-a ascultat poveștile și i-a ajutat să le împărtășească lumii întregi', a spus Prințul Harry în timpul discursului său.

La acea vreme, atenția mamei mele s-a îndreptat către această problemă care nu a fost universal populară; unii au crezut că a pășit peste linia unei zone de campanie politică – dar pentru ea acest lucru nu a fost despre politică. A fost despre oameni. A fost un avocat pentru toți cei pe care ea îi simțea că au nevoie de vocea ei.

Mama mea a fost șocată și consternată de impactul pe care minele de teren l-au avut asura unor oameni incredibil de vulnerabili și asupra copiilor, în special. Ea nu a înțeles de ce mulți oameni nu au fost dispuși să abordeze o cauză cu atât de multă suferință. A refuzat să accepte că aceste arme distructive trebuie lăsate unde au fost doar pentru că erau percepute ca fiind mult prea costisitor și dificil de eliminat', a mai adăgat Prințul Harry despre mama sa.

Moartea Prințesei Diana a luat prin surprindere pe toată lumea la acea vreme, iar oamenii care locuiau în acele zone și au fost ajutați de ea au rămas șocați.

Prințesa Diana face, în acest an, 20 de ani de când a decedat într-un accident de mașină la Paris.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Citește și:

Sunt sau nu îndrăgostiți? Adevărul relației dintre Prințul Harry și Meghan Markle

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter