România câștigă Bronzul la Cea Mai Mare Competiție Floristică din Asia: Singapore Garden Festival

Publicat pe

Singapore Garden Festival, una dintre cele mai mari competiție de design floral din lume, cu peste 400 000 de vizitatori, și-a declarat și anul acesta câștigătorii. România, reprezentată de Nicu Bocancea, artistul bine cunoscutului lanț de florării, IRIS este câștigătorul medaliei de bronz.

Cel mai mare concurs floristic din Asia, care reunește o dată la doi ani cei mai talentați designeri floriști alături de peisagiști, a găzduit anul acesta o întrecere spectaculoasă la care au participat 13 designeri floriști din întreaga lume. Astfel, Japonia, Canada, Spania, Azerbaijan, Franța, Coreea, Singapore, Cehia, Austria și România și-au etalat talentul și conceptele floristice pentru a-i cuceri pe jurați și pentru a urca pe mult-râvnitul podium.

România câștigă Bronzul


Organizat de Consiliul Parcurilor Naționale (NParks) și Gardens by the Bay, cel mai important festival floristic al Asiei a pregătit pentru anul acesta 73 de exponate curatoriate în funcție de frumusețe, dar și de talentele locale și internaționale. Răspândite pe un spațiu generos de peste 10 hectare, aranjamentele florale au subscris conceptului de anul acesta: o grădină tropicală cu spații verzi și expoziții pline cu plante și flori de toate culorile, în conformitate cu tema generală  a Festivalului: „World of Colors!”.

Tema competiției de design floral de anul acesta a fost una foarte seducătoare, pentru participanți: „Floral Windows to The World'. Expoziția floristică a încântat vizitatorii la acest eveniment, în timp ce creațiile designerilor internaționali au fost atent analizate de juriul de specialitate. România – reprezentată de talentatul Nicu Bocancea, directorul creativ al florăriilor IRIS – a fost câștigătoarea medaliei de bronz a competiției, iar lucrarea Lets get back to nature! To honor and love it! a constituit unul dintre punctele de atracție ale expoziției.

Lets get back to nature! To honor and love it!

Lucrarea care a reprezentat România a fost realizată de Nicu Bocancea și de echipa sa, ca o proiecție a situației actuale privind încălzirea globală, dar și ca o reprezentare optimistă a viitorului. În agitația cotidiană, comportamentul zilnic al oamenilor, de cele mai multe ori „iresponsabil', are un impact enorm asupra Pământului, cu rezultate care afectează grav întreaga civilizație umană.

Astfel, lucrarea trage un semnal de alarmă, așezând pe masă un subiect delicat, însă necesar: fragilitatea mediului înconjurător. Reprezentând o invitație la contemplare și la răgaz, lucrarea floristică construită de Nicu Bocancea aduce în arhitectura sa elemente stilizate ale naturii. „Pentru că acțiunile noastre ne definesc, este timpul să ne schimbăm mentalitatea, să învățăm să respiram din nou, încet, calm și să trăim simplu, în armonie cu ritmurile naturii, chiar dacă de multe ori acest lucru poate însemna să ne oprim și doar să ascultăm simfonia' declară Nicu Bocancea. 

România câștigă Bronzul la Cea Mai Mare Competiție Floristică din Asia: Singapore Garden FestivalRomânia câștigă Bronzul la Cea Mai Mare Competiție Floristică din Asia: Singapore Garden Festival

 

FOTO: PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter