Simona Halep şi Horia Tecău – Campionii noştri

Publicat pe

Simona Halep și Horia Tecău au readus România în elita tenisului mondial și le-au oferit compatrioților lor ocazia de a gusta din dulcele nectar al victoriei. Revista VIVA! a vrut să știe dacă pentru Simona și Horia există viață și dincolo de terenul de tenis.

 

halep&tecau1

 

 

Când Simona Halep sau Horia Tecău intră pe teren, milioane de români le sunt alături, pe iarbă sau pe zgu­ră. Prin puterea propriului exemplu, cei doi sportivi le-au redat celor care îi admiră încrederea că tenacitatea, disciplina și munca susținută sunt în continuare apreciate și răsplătite cum se cuvine. Și, în acele zile în care lă­săm impresia că ne e greu să alegem grâul de neghină, că suntem un popor fără busolă și supus capriciilor vremu­rilor, un as de-al Simonei sau un rever de-al lui Horia ne fac să înălțăm capul și să privim în jur cu un sentiment care nu ne e tocmai familiar, dar cu care ne-am putea obișnui: mândria învin­gătorului.

 

SIMONA HALEP

 

Simona se numără printre acei oa­meni valoroși pentru care faptele spun mai mult decât vorbele. Chiar dacă o conversație cu cea mai bună tenisme­nă română a momentului aduce cu un schimb sec de mingi pe deasupra fileului, o astfel de întâlnire face parte indiscutabil dintre privilegiile vieții de jurnalist.

 

În ultimii doi ani ai avut rezultate excepționale. Ai cîștigat turnee im­portante, ești între primele trei ju­cătoare din lume, ai cîștigat foarte mulți bani. Ce schimbări au adus aceste lucruri în viața ta?

 

Într-adevăr, au fost doi ani excepțio-nali, cu progrese mari. Am realizat că am un anumit potențial și am căpătat încredere în mine atât ca jucătoare de tenis, cât și ca persoană.

 

Prin ce crezi că se deosebește Simo­na Halep de la sfârșitul lui 2012 de cea de acum?

Sunt mult mai matură, mai conștientă de realizările mele și fericită de ceea ce am reușit în cariera mea până acum.

 

HORIA TECĂU

 

Tânăr, ambițios și arătos, Horia Te­cău este partida perfectă pentru fetele care încă visează la prințul pe cal alb (sau, mă rog, în echipamentul alb spe­cific tenisului). E jucător de echipă, e un cavaler desăvârșit – vorbește foarte frumos despre fosta lui iubită, Andre­ea Raicu – și după 40 de ani se vede lucrând cu copiii care vor să-i calce pe urmele lăsate pe zgura terenului de tenis.

 

Într-un dublu la tenis este egalitate perfectă sau există o ierarhie? Exis­tă un căpitan sau un lider, chiar și un lider informal?

Într-o echipă de dublu nu există o ierarhie, dar fiecare are un rol. Când ajungi să ai o comunicare și o înțelegere bună cu partenerul, nu exis­tă decât echipa și ce poate face fiecare pentru echipă. Altfel ai avea o echi­pă superficială, în care fiecare crede că este mai bun decât partenerul, cei doi riscând să se despartă în orice mo­ment.

 

Partenerul tău, Jean-Julien Roger, are pe home-page-ul de pe Face­book o poză cu tine și trofeul de la Wimbledon. În schimb, pe pagina ta de Facebook ești doar tu cu tro­feul de la Wimbledon. JJ Roger e cel mai altruist dintre voi doi?

În poză sunt cu trofeul de la Australi­an Open. Sunt destul de activ pe Face­book și Instagram. Postez mereu poze cu noi și cu performanțe românești pe care le apreciez.

 

Continuarea în numărul de septembrie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 3 septembrie

 

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter