Top 10 fobii ale vedetelor

Publicat pe

De-a lungul vieții, cu toții experimentăm anunite frici, unele raționale, legate de situații prin care am trecut cândva, altele pur și simplu produse ale unei imaginații bogate. Justificate sau nu, fobiile ne dau de furcă, iar unele sunt chiar greu de gestionat. Iată, așadar, câteva dintre cele mai bizare fobii ale starurilor de la Hollywood:

 

  1. Scarlett Johansson

 

 

Actrița americană este terifiată de păsări (ornitofobie), dar și de gândacii înspăimântători. Scarlett recunoaște că o înspăimântă aripile, ciocurile și fâlfâitul păsărilor, dar și păunii pe care i-a văzut pe platourile de filmare de la filmul „We Bought a Zoo'. De altfel, actrița în vârstă de 32 de ani suferă, de asemenea, de ipohondrie, afecțiune pe care o împărtășește cu Woody Allen, cei doi consultându-se reciproc adeseori în caz de indispoziții medicale.

 

  1. Megan Fox

 

 

Megan Fox (30),  starul din „Transformers', are fobii multiple, de la bacteriofobie la acluofobie (frica de întuneric) și papirofobie. De exemplu, actrița se ferește să atingă hârtia, temându-se de germeni – motiv pentru care evită să folosească toaletele publice. De asemenea, Megan se teme dintotdeauna de întuneric, obișnuind să stea permanent cu luminile aprinse. Nici la propriile fotografii nu se poate uita – pentru a reuși să vadă pozele și filmările din „Transformers', a trebuit să bea niște șampanie înainte…

 

  1. Robert Pattinson

 

 

Starul din seria Twilight, Robert Patinsson (30), suferă de equinofobie, fiindu-i teamă de cai, iar acest lucru i-a dat bătăi de cap și mai mult atunci când a jucat în filmul „Apă pentru elefanți'. Acolo trebuia să fie dat jos de un cal și, recunoaște actorul, a fost terifiant, chiar dacă secvența a durat doar câteva secunde.

 

  1. Britney Spears

 

 

Starul pop Britney Spears (35) suferă de herpetofobie, o teamă relativ comună. Vedeta se panichează atunci când vede reptile și șopârle; în special dragonii de Komodo o fac să nu se simtă deloc în largul său.

 

  1. Madonna

 

 

Cântăreața și actrița Madonna (58) este terifiată de tunete, motiv pentru care nu iese niciodată din casă atunci când plouă și când tună. Aceasta suferă de brontofobie, una dintre cele mai des întâlnite fobii din lume.

 

  1. David Beckham

 

 

Fotbalistului britanic David Beckham (41) îi place ca toate lucrurile să fie în ordine –  nu suportă să vadă nimic în dezordine în jurul lui. Fobia sa se numește ataxofobie, este similară tulburării obsesiv-compulsive și implică teama față de dezordine. David recunoaște că la el totul trebuie să fie împerecheat, iar când merge la hotel nu se relaxează până nu pune toate lucrurile și cărțile în ordine, în sertare.

 

  1. Pamela Anderson

 

 

Pamela Anderson (49) suferă de eisoptrofobie sau teama de oglinzi. Asta poate părea ciudat, cu atât mai mult cu cât cei mai mulți oameni adoră să se privească în oglindă, dar ea chiar nu suportă să-și vadă reflecția și nu se uită la ea nici măcar la televizor… Din păcate, în cazul unei celebrități în devenire, o astfel de fobie poate deveni un obstacol serios în carieră.

 

  1. Oprah Winfrey

 

 

Fobia reginei talk show-ului american, Oprah Winfrey (62), este una cel puțin stranie – aceasta se teme încă din copilărie să mestece gumă. Este atât de anti-gumă de mestecât, încât se spune că a interzis mestecatul acesteia în clădirea din Chicago, unde își înregistrează emisiunile. Deși e greu de crezut, până și această fobie a primit un nume – se numește chiclefobie!

 

  1. Nicole Kidman

 

 

În timp ce majoritatea oamenilor consideră că fluturii sunt frumoși, Nicole Kidman (49) este de-a dreptul speriată de ei. Actrița suferă de atacuri de panică atunci când îi vede. Deși a încercat din răsputeri să scape de această teamă bizară, lepidopterofobia, o fobie înrudită cu mottefobia (teama de molii), continuă să îi dea de furcă.

 

  1. Christina Ricci

 

 

În casa Christinei Ricci (36) nu există plante, și asta deoarece actrița se teme de ele… Se gândește că sunt murdare și înspăimântătoare. Ricci suferă de botanofobie, pe lângă faptul că se teme de rechini și de piscine.

 

Foto: Hepta

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter