3 greșeli de îngrijire pe care trebuie să le eviți dacă ai părul blond

Publicat pe de Catalina Cristescu

Părul blond este seducător, dar și greu de menținut. Se degradează, culoarea poate suferi modificări și necesită vopsire frecventă. Dacă vrei ca părul tău să arate bine, evită aceste greșeli banale de îngrijire.

Nu folosești șamponul potrivit. Prietena ta brunetă sau șatenă are un păr absolut superb, cu fir gros, strălucitor, așa că folosești și tu șamponul și balsamul ei, țintind același rezultat capilar.

Însă șamponul, balsamul și masca se aleg în funcție de culoarea părului și nevoile sale!

E ca și cum folosești o cremă antirid pentru ten gras, deși tu ai tenul uscat, doar pentru că prietena ta nu are riduri.

Citește și:

5 greșeli de machiaj care te fac să arăți obosită

Greșeală de îngrijire a pielii: masajul facial incorect când aplici crema de față

Obligatoriu spală-ți părul numai cu șampon special creat pentru părul blond, și în loc de balsam folosește mai bine o mască ce are efect nutritiv și hidratant mult mai mare decât balsamul.

Înainte să pui masca stoarce bine părul, astfel încât apa să nu o dilueze. Sunt bune și spray-urile sau uleiurile hidratante și reparatoare care se aplică pe părul umed (după ce ai ieșit din duș) sau uscat, dar atenție la culoarea lor, să nu-ți pătezi blondul.

Nu aplici spray pentru protecție termică. Acest produs nu trebuie să îți lipsească din casă! Părul blond e oricum greu încercat de tratamentele chimice, peste ele mai vii și tu cu ondulator, placă, bigudiuri electrice sau uscător de păr.

Căldura puternică degradează firul de păr, deja sensibilizat de blond. Găsește o formulă de spray pentru protecție termică cu care să te înțelegi bine și aplică-l cu rigurozitate.

Nu-ți protejezi părul la plajă. Există produse sub formă de spray sau cremă, cu SPF, special destinate pentru păr.

Soarele usucă, degradeză, alterează culoarea, deci SPF-ul e obligatoriu inclusiv pentru păr. Nu uita nici de eșarfă sau pălărie, pot fii chiar un accesoriu super șic.

După ce ai intrat în apa mării clătește-ți bine părul cu apă curată, căci sarea numai bine nu face părului, mai ales celui blond, și reaplică produsul cu SPF.

Evită apa piscinei, clorul degradează și el firul de păr, dar pe lângă asta contribuie la schimbarea nuanței blondului.

Vrei ca după o bălăceală în pisicină să te trezești cu părul verde? Nu e de glumit…

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter