4 greșeli capitale pentru piele când faci duș sau baie

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ce poate fi mai banal decât dușul zilnic? În realitate, lucrurile nu stau chiar așa, întrucât ritualul corect de îngrijire a pielii începe de la duș sau baie. Iată 3 greșeli pe care trebuie să le eviți și îți afectează serios pielea.

4 greșeli capitale pentru piele când faci duș sau baie4 greșeli capitale pentru piele când faci duș sau baie

Îți place să faci baie sau duș cu apă foarte fierbinte? Uită de acest obicei. Chiar dacă iarna te încălzește și vara te răcorește, apa foarte fierbinte afectează stratul natural de protecție a pielii, ceea ce înseamnă că poți face mai ușor diverse iritații, coșuri sau chiar boli de piele. Până la urmă îi scazi imunitatea!

Citește și:

Get the look Amanda Seyfried – fă-ți și tu acest machiaj de vară pentru blonde

Greșeală de îngrijire a pielii: masajul facial incorect când aplici crema de față

Folosești o lufă sau un burete de baie? Aruncă-l! Mai știi ce spuneam despre pensulele și burețeii pentru machiaj, că sunt un mediu propice pentru proliferarea bacteriilor? Imaginează-ți ce rai pentru microorganisme este în buretele tău de baie, mai ales în mediul umed.

Te grăbești și te clătești superficial? Consideri că dacă te ștergi bine ai eliminat spuma de pe corp. Greșit! Reziduurile de săpun sau gel de duș duc la uscarea pielii, chiar dacă folosești o formulă hidratantă.

În articolele destinate îngrijirii părului îți povesteam că părul trebuie tamponat delicat cu prosopul, nicidecum frecat agresiv întrucât se degradează. Același lucru este valabil și pentru piele. Nu realizezi un gomaj eficient frecând pielea după baie, dacă la asta te gândești.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter