Ce greșeli să eviți când aplici fondul de ten

Publicat pe

Fondul de ten reprezintă elementul de bază pentru orice machiaj, fie că este de zi sau de seară, dar aplicarea lui trebuie să respecte anumite reguli. Ce greșeli să eviți.

Ce greșeli să eviți când aplici fondul de tenCe greșeli să eviți când aplici fondul de ten

Nu ai timp să te machiezi acasă, așa că aplici crema de față și pleci la birou în ideea că te machiezi acolo. Până aici totul este ok, numai că pe drum particulele de praf se așează pe ten, și nu e bine să le fixezi cu ajutorul fondului de ten.

Așadar, fie că ai stat acasă toată ziua, ori abia ai ajuns la birou, înainte de a aplica fondul de ten ne spălăm pe mâini, ne demachiem, aplicăm crema și eventual înainte un ser, și abia apoi la final fondul de ten. Acesta întotdeauna îmbracă o față perfect curată și hidratată.

Citește și:

Paletele de farduri hot ale sezonului

Kristen Bell – frumusețe în tonuri de verde

Dacă folosești o pensulă, pentru fondul de ten este nevoie de o pensulă sintetică pe care trebuie să o speli frecvent cu o soluție specială, ori cu șampon. Pensula reține tot felul de bacterii și dacă o speli rar te vezi trezi cu o explozie de coșuri, și nu credem că vrei asta.

Dacă aplici fondul de ten cu ajutorul unui burețel, regulile legate de igienă sunt aceleași ca la pensulă, cu mențiunea că înainte de a intra în contact cu produsul burețelul trebuie umezit foarte bine. Vei vedea chiar că își schimbă volumul, se mărește.

Pune pe față o culoare de fond de ten în acord perfect cu nuanța pielii tale, nu arată bine nici dacă este prea închis, nici dacă este prea deschis.

Poartă un fond de ten care se potrivește cu tipul tău de ten, respectiv pentru tenul uscat un fond de ten fluid, pentru tenul mixt/gras un fond de ten matifiant.

Fondul de ten se aplică și pe gât și pe urechi, niciodată doar pe conturul feței. Iar dacă te plângi de rezistența lui folosește înainte un primer, dar întotdeauna după crema de față.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter