Ce tip de primer ți se potrivește

Publicat pe

Primer-ul este acel produs de beauty care se aplică pe ten după crema de față și înainte de fondul de ten, însă el nu doar că mărește rezistența în timp a machiajului ci are și alte proprietăți care conferă pielii un aspect impecabil. Dar cum îl alegem?

Ce tip de primer ți se potriveșteCe tip de primer ți se potrivește

Istoria primer-ului începe la teatru, când era aplicat pe tenul actorilor care purtau în timpul pieselor machiaje elaborate și aveau pe piele straturi întregi de produs.

Astăzi, primer-ul ne ajută să avem un machiaj care să reziste pe întreaga durată a zilei, dar el face mai mult decât atât. Uniformizează tenul, ascunde porii măriți, ajută ridurile să nu mai fie atât de vizibile ba chiar luptă împotriva apariției acestora (în funcție de formulă), matifiază, reglează secreția de sebum sau hidratează.

Citește și:

Gene lipite sau prea încărcate? Repară rapid această greșeală după ce ai aplicat mascara

Machiaj de seară pentru blonde

Unele primere conțin factor de protecție solară (SPF), corectează diferențele de culoare, petele de pe ten, sau au pigmenții ce fac pielea mai strălucitoare.

Când alegi un primer ideea principală este ca formula sa să fie similară cu cea a fondului de ten, respectiv pe bază de apă, ulei sau silicon astfel încât cele două produse să se completeze perfect și să nu arate urât pe piele.

Pe lângă acest criteriu, primer-ul se alege în funcție de nevoile pielii tale, dacă ai ten uscat îți trebuie un primer hidratant, dacă ai un ten mixt/gras – unul matifiant.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter