Culorile anului 2015. Cele mai noi tendințe, direct de la Milano, „interpretate” de Genoveva Hossu

Publicat pe

Am participat, săptămâna trecută, la Salone del Mobile Milano, unde mi-am reîmprospătat viziunea și m-am încărcat de energie și inspirație pentru noul sezon.

 

Anul 2015 este anul tuturor posibilităților în materie de design interior, decorurile fiind din ce în ce mai debordante și mai originale. Accentul a picat, de data aceasta, pe culori. Combinațiile propuse ne-au încântat privirile ca niște adevărate simfonii cromatice, pe care voi încerca, în cele ce urmează, să le „interpretez' pentru voi.

 

  1. Catifea zmeurie

Nuanțele de zmeuriu intens au făcut furori la Milano, în diferite interpretări, care mai de care mai îndrăznețe. De departe cea mai reușită combinație a fost cea a nuanțelor puternice de roz cu semitonurile calde, folosite pentru decorul unei camere de zi. Piesele mari de mobilier bej, în contrast cu accesoriile închise la culoare s-au încadrat perfect în nota sofisticată, dată de pereții zmeurii.

 

 

  1. Pigmenți naturali, de pământ

Pigmenții naturali, obținuți din pământ și din piatră, au stat la baza primelor vopseli produse vreodată, motiv pentru care aceste culori vor conferi un aer reconfortant încăperilor. Pentru tâmplărie și podea se pot folosi nuanțe de crem și nisip, iar pentru un plus de originalitate, puteți integra în decor și o rogojină de iută. Optați pentru diferite tonuri în aceleași note pământii, pentru a imita, într-un mod inteligent și subtil, natura.

 

 

  1. Arhitectural și monumental

O altă culoare „vedetă' a acestui an este oranjul. Atenție, însă, cum îl folosiți în decor, întrucât o asemenea nuanță, destul de intensă, este cel mai bine pusă în valoare într-o zonă spațioasă. Liniile în tonuri de cenușiu-bleu și gri-argintiu contrastează foarte frumos cu oranjul, iar accesoriile metalice pot fi folosite cu succes într-un design interior urban. Dacă sunteți o persoană îndrăzneață și doriți ca decorul să reflecte acest lucru, integrați și nuanțe de roșu-sângeriu, pentru o explozie de culoare, alături de câteva accente în nuanțe de albastru-rece.

 

  1. Prăfuit, șters, mat

Dramatismul și impactul decorurilor în culori puternice poate fi foarte bine redat și de combinațiile fade, mate, subtile. O astfel de abordare necesită multă încredere, dar, echilibrat corect din punct de vedere cromatic, design-ul final poate fi cu adevărat uluitor. Înghețata de fistic este o nuanță de efect pentru podele sau pervazuri, căreia îi puteți alătura un mov-mat sau o nuanță de migdală glasată, în confecționarea pernelor decorative sau a huselor scaunelor. Tonurile „dulci' de piersică și frișcă pot fi intensificate prin folosirea unei game variate de texturi și suprafețe, iar pentru un plus de originalitate, puteți integra și nuanțe de kaki-deschis în decorul final.

 

  1. Limeta, luminoasă și aromată

Pentru o încăpere cu vedere la grădină, recomandăm cu încredere nuanțele verzui, de la verde mazăre până la oliv-închis, în combinație cu o paletă luminoasă de galben-limetă. Rezultatul vă va întrece orice așteptare! Pentru estomparea jocului debordant verde-galben, puteți folosi cu încredere rozul-piersică, în alegerea stofelor sau a bolurilor de fructe. Nuanțele electrice de limetă trebuie folosite moderat, iar pentru un aspect luxuriant, integrați obiecte de lemn în nuanțe de oliv-închis.

 

  1. Intens, elegant, rafinat

Ultimul, dar nu cel din urmă, Albastrul de Prusia ne oferă posibilitatea unui decor deosebit de elegant, în combinație cu tonuri estompate de turcoaz-închis și bleu-cenușiu deschis. Putem da o notă sofisticată prin adăugarea unor accente zmeurii, pe care le putem folosi, spre exemplu, pentru husele scaunelor. Alegeți o pardoseală bleu-ciment și folosiți nuanțe de albăstrea pentru ceramică și câteva vase decorative. Un dulap în stil vechi franțuzesc, pictat cu vopsea lavabilă în culori pale, aduce o notă de rafinament întregului decor.

 

Culorile anului 2015. Cele mai noi tendințe, direct de la Milano, „interpretate' de Genoveva HossuCulorile anului 2015. Cele mai noi tendințe, direct de la Milano, „interpretate' de Genoveva Hossu
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter