Cum te vopsești singură acasă. Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Publicat pe

Să te vopsești singură acasă nu este greu deloc. Dar, având în vedere gama uriașă de produse de colorare a părului, opțiuni de nuanță și tehnici disponibile, este greu să știi cum să alegi corect atunci când vine vorba de vopsirea părului acasă. 

Fie că te gândești la balayage, maro închis, castaniu, blond, șuvițe sau altele, există câteva secrete pentru a obține nuanța dorită și pentru a o păstra.

Sigur, dacă vrei să treci de la un păr negru vopsit la o nuanță de blond sau gri, ar fi cel mai bine să mergi la un profesionist, ca să nu îți distrugi părul. În alte situații, când nuanța dorită este mai apropiată de ce îți dorești sau pornești de la un păr deschis, este mai ușor să o faci acasă.

E bine să te vopsești singură acasă?

Da, este în general sigur să te vopsești singură acasă atât timp cât urmezi instrucțiunile de pe ambalajul produsului.

Ce vei avea nevoie:

• Vopsea

• Pensulă de vopsit și bol

• Șervețele demachiante

• Cască de duș de unică folosință

• Oglindă de mână

• Mănuși de unică folosință fără latex

• Balsam de buze solid transparent

Odată ce ți-ai ales nuanța potrivită, ia o șuviță de păr de la ceafă și testează vopseaua. Dacă rezultatul îți place, continuă să vopsești tot capul.

Cum te vopsești singură acasă

Pregătește-te. Nu este nimic mai rău decât să ajungi cu dungi de vopsea pe frunte. Protejează-ți pielea împotriva petelor, punând un balsam de buze solid și transparent de-a lungul liniei părului, inclusiv în jurul urechilor, înainte de a aplica culoarea.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Pune-ți instrumentele pe o măsuță. Citește instrucțiunile incluse înainte de a începe. În acest fel, totul va fi clar cu privire la pașii pe care trebuie să îi faci și nu va trebui să te oprești la jumătatea procesului să te uiți pe instrucțiuni.

Pune-ți mănușile de unică folosință în timp ce amesteci vopseaua. Ai la îndemână o pereche de mănuși de unică folosință pentru a îți proteja pielea de pete atunci când clătești culoarea. Pentru orice eventualitate, ia-ți și o pereche de mănuși de unică folosință din latex, în cazul în care mănușile incluse în pachetul de vopsea se rup. 

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Experții în culoarea părului (și instrucțiunile de ambalare a culorii părului) recomandă să îți vopsești părul atunci când este uscat. Când părul este saturat cu apă, vopseaua poate să nu se prindă pe firele de păr sau să nu se dilueze, producând un rezultat nedorit.

Ar trebui să începi să aplici vopsea de păr la rădăcini. Deoarece acestea sunt locul unde are loc prima recreștere și este cea mai puțin deteriorată parte a părului.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi

Lasă culoarea părului să se dezvolte pentru perioada de timp indicată pe instrucțiunile de ambalare. Apoi piaptănă vopseaua cu pensula prin restul părului pentru a o distribui uniform și pentru a evita un efect de două tonuri. Lucrează în patru până la șase secțiuni, așa cum fac profesioniștii din salon (folosește agrafe de păr pe măsură ce vopsești) pentru a asigura o acoperire completă.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Folosește o oglindă de mână pentru a verifica partea din spate a capului în oglinda din baie în timp ce te vopsești singură acasă, astfel încât să nu pierzi locuri în care nu ai ajuns cu vopseaua.

Dacă vrei să adaugi șuvițe, folosește o periuță de dinți curată sau o pensulă de rimel pentru a pune vopsea pe câteva șuvițe de păr. 

Pentru a îndepărta orice stropi de vopsea pe măsură ce apar, astfel încât să nu aibă șansa de a se întări, ai la îndemână șervețele demachiante.

Pune o cască de duș de unică folosință peste cap în timp ce vopseaua acționează pentru a preveni picurarea acesteia. 

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

După vopsire, folosește un șampon care să îți mențină culoarea. Niciun șampon nu este complet sigur pentru culoare, deoarece toată șamponarea necesită umezirea părului – iar apa în sine îndepărtează vopseaua.

Deși se crede că șampoanele fără sulfați încetinesc pierderea culorii, testele au descoperit că nu au întotdeauna rezultate sunt semnificativ mai bune decât cele cu sulfați.

Îngrijirea părului creț. Ce rutină ar trebui să urmezi

Extinde viața nuanței tale cu un șampon sau balsam conceput special pentru părul vopsit.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter