Detoxifierea ca stil de viaţă

Publicat pe

In ultima vreme, detoxifierea este pe buzele tuturor, dar putini dintre noi o practica regulat, ca un stil de viata si nu ca un regim alimentar urmat de doua ori pe an.

 

 

 

 

 

Ce inseamna detoxifiere pentru Eden Spa si pentru oaspetii sai?

 

Inca de la inceputuri, scopul Eden Spa fost sa ofere un spatiu cald, primitor, de detasare din viata cotidiana, unde oamenii sa poata evada pentru a se regasi pe ei insisi.

In ultimii 2 ani, demersurile s-au indreptat spre completarea conceptului Eden Spa cu aceste elemente care sa hraneasca nevoia fizica si spirituala de detoxifiere, construind programe holistice care abordeaza omul in integralitatea lui: corp, minte, suflet.

Un exemplu in acest sens este Eden Body&Mind Detox, un program de detoxifiere care vizeaza atat o detoxifiere a corpului cat si o curatare la nivel mental si sufletesc…

 

 

Cu ce se diferentiaza Eden Body and Mind Detox fata de alte programe de detoxifiere?

 

Cel mai important factor diferentiator este abordarea holistica si faptul ca priveste persoana in individualitatea ei si este adaptabil nevoilor acesteia, identificand inca de la inceput ce anume functioneaza din punct de vedere psihic si fizic pentru fiecare individ.

 

 

In directia curatarii si restartarii unei functionarii normale a organsimului, Eden Body and Mind Detox contine:

–  un regim alimentar special curei de detoxifiere, bazat pe retete vegane de sucuri si preparate, care ajuta la o detoxifiere interna a corpului

–  terapii spa specifice care au rolul de a elimina toxinele de la nivelul pielii, de a activa circulatia sanguina si limfatica in scopul drenarii toxinelor

–  hidrocolonoterapie in scopul curatarii profunde a colonului –etapa esentiala in detoxifierea organsimului;

–  partea de miscare pe care clientii nostri o fac in cadrul claselor de pilates sau in cadrul sedintelor individuale de fitness/gimnastica;

 

 

 

 

Cum se poate continua programul de detox ?

 

Pentru cei care doresc o schimbare pe termen lung a stilului de viata, Eden Spa, prin Liliana Paraipan, initiatorul in Romania a acestui concept, a introdus notiunea de Health Coach.

Programul se intinde pe durata a 6 luni, timp in care fiecare persoana  va face schimbari importante in alimentatie, va introduce miscarea regulata in programul obisnuit si cel mai probabil, isi va schimba ordinea prioritatilor.

 

 

Cum functioneaza un program de Yoga pentru detoxifiere?

 

Practica Hatha Yoga începe întotdeauna, în contextul tradițional, cu un program de detoxifiere alcătuit din șase modalități de purificare, numite „șase kryas”. Pentru a le învăța și a beneficia din plin de toate aceste tehnici, este necesar să petreci cel puțin o săptămână într-o locație retrasă, cu mâncare și stimulii senzoriali adaptați. Acesta ar fi un program yoga clasic de detoxifiere.

O alegere mai înțeleaptă din punct de vedere practic este să cuprinzi câteva tehnici yoga într-un program general de detoxifiere, ce include și alte discipline, așa cum este practicat de Eden Spa. Rolul pe care îl are yoga trebuie armonizat cu sfera de acțiune a celorlalte metode, luând în considerare limitările psihofiziologice ale individului.

 

 

Beneficiile unei diete raw in programul de detoxifiere

 

În ultimii ani, curentul raw vegan a prins tot mai mulți adepți, interesați de un stil de viață sănătos, fără toxine.

Odata cu imbunatatirea modului de alimentatie si a stilului de viata in general, se declanseaza acest proces, numit detoxifiere'; asta inseamna ca se elimina toxinele adunate in corp de-a lungul anilor de junk food, de mancare gatita, de stat in fum, de baut, de spalat sau pus pe piele tot felul de chimicale.

În dieta Raw Vegan se consumă fructe, legume, seminţe crude sau germinate, cereale, uleiuri vegetale presate la rece, plante medicinale şi sucuri proaspete. Principalul beneficiu al acestei cure este faptul că alimentele îşi păstrează valorile nutriţionale şi nu se alterează, aşa că puteţi să mâncaţi orice, pentru că silueta dumneavoastră nu va avea de suferit. Prin gătire se distruge majoritatea conţinutului de vitamine, minerale şi proteine şi se formează în schimb particule otrăvitoare de acizi anorganici.

Dieta raw este lipsita de grasimi, toxine, sodiu si zahar. Pe de cealalta parte, aceasta ofera organismului o cantitate mare de magneziu, potasiu, acid folic, vitamina A, antioxidanti si fibre. Toate aceste ingrediente sunt asociate cu un risc redus de boli (boli de inima, diabet, cancer).

In plus, dieta raw incetineste procesul de imbatranire, reduce prezenta ridurilor pielii, a celulitei si reduce inflamatiile din organism.

 

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter