Epilare cu ceară acasă. Cum să o faci în siguranță

Publicat pe

Epilarea cu ceară acasă poate fi o metodă accesibilă pentru îndepărtarea părului, dar este important să iei măsuri de precauție. Pentru cea mai bună tehnică și rezultate, dermatologii recomandă să urmați câteva sfaturi.

Epilare cu ceară acasă

Nu epila niciodată pielea arsă de soare sau foarte sensibilă. De asemenea, poate fi o idee bună să lași ceara pentru partea inghinală în seama profesioniștilor, deoarece pielea din zona respectivă este deosebit de delicată.

Pentru cea mai bună tehnică și rezultate, dermatologii recomandă următoarele sfaturi:

Asigură lungimea optimă a părului. Înainte de a te epila cu ceară, asigură-te că părul tău are aproximativ un sfert până la 3-4 cm lungime. Dacă părul este mai lung, taie-l la o lungime mai scurtă folosind foarfece, astfel încât epilarea cu ceară să fie mai puțin dezordonată și dureroasă.

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Cum să faci epilare cu ceară

Evită cremele cu retinoizi înainte de epilarea cu ceară. Evită să utilizezi produse de îngrijire a pielii fără prescripție medicală care conțin retinol și retinoizi pe bază de rețetă cu două până la cinci zile înainte de epilarea cu ceară a feței pentru a evita îndepărtarea pielii împreună cu părul.

Redu disconfortul. Deoarece epilarea cu ceară poate fi dureroasă pentru unii oameni, ia în considerare modalități de a reduce disconfortul. Poate fi de ajutor să iei medicamente pentru durere care nu necesită prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul, sau să aplici comprese reci pe piele cu aproximativ 30 de minute înainte de epilarea cu ceară.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Spală și usucă zona. Înainte de epilarea cu ceară, spală ușor zona pe care urmează să o epilezi pentru a îndepărta murdăria, celulele moarte ale pielii și produsele de îngrijire a pielii. Ulterior, usucă bine pielea. Pielea curată și uscată permite acesteia să adere corect.

Încălzește ceara. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj și testează întotdeauna temperatura cerii aplicând o cantitate mică pe interiorul încheieturii mâinii. Ar trebui să fie caldă, dar să ardă.

Aplică ceara. Aplică ceara pe o mică secțiune a pielii cu păr nedorit. Pentru cele mai bune rezultate, întinde întotdeauna ceara în direcția de creștere a părului.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Aplică banda de pânză. Odată ce ceara este aplicată, pune banda de pânză peste ceară și apasă ferm. Lasă banda două până la trei secunde.

Scoate banda de pânză. Pentru a îndepărta, ține pielea întinsă cu o mână și folosește cealaltă mână pentru a trage rapid cârpa în direcția opusă creșterii părului. Dacă epilezi cu ceară într-un loc dificil de atins, cum ar fi axile, ia în considerare să ceri ajutor.

Calmează-ți pielea. După epilarea cu ceară, calmează-ți pielea aplicând comprese reci dacă ai durere, evitând băile și dușurile fierbinți, purtând haine largi și aplicând cremă hidratantă care nu îți va înfunda porii.

Dacă urmezi instrucțiunile, epilarea cu ceară la domiciliu este o modalitate sigură și eficientă de a îndepărta părul nedorit de pe corp. Cu toate acestea, dacă ai roșeață sau umflare după epilarea cu ceară care durează mai mult de două zile, consultă un dermatolog.

Tipuri de ceară

Există mai multe tipuri diferite de ceară care pot fi folosite pentru epilarea cu ceară.

Ceară tare

Ceara tare este cea mai bună pentru zonele mai mici și sensibile, cum ar fi linia bikinilor, axile, buza superioară sau sprâncenele.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Ceara tare este una dintre cele mai frecvent utilizate ceară pentru zonele sensibile ale corpului. Ingredientele primare din ceara tare sunt ceara de albine și colofonia. Alte ingrediente terapeutice, cum ar fi uleiurile și vitaminele, sunt de obicei adăugate. Ceara tare nu necesită benzi de îndepărtare.

Ceara tare poate fi topită în încălzitor timp de 15 până la 20 de minute la setarea înaltă. Odată topită, poate fi ținută la temperatură scăzută pentru utilizare ulterioară.

Ceară moale

Cel mai bun pentru zone mai mari, cum ar fi picioare, brațe și alte părți nesensibile ale corpului.

Îngrijirea părului creț. Ce rutină ar trebui să urmezi

Ceara moale este o opțiune de epilare pentru zone mai mari ale corpului, cum ar fi picioarele și brațele. Conține ingrediente similare cu ceara tare, inclusiv colofoniu, uleiuri și alți aditivi. Ceara moale necesită benzi de ceară sau cârpe pentru îndepărtare.

Ceara moale poate fi topită în căldură în același mod ca ceara tare.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter