Epilarea cu zahăr acasă. Cum se face

Publicat pe

Epilarea cu zahăr este o alegere populară pentru îndepărtarea părului, dar în funcție de cât de des alegi să te epilezi și în ce mod, costurile pot să varieze. Dacă o faci la salon, cu siguranță va costa mai mult decât dacă o faci acasă.

Epilarea cu ceară acasă poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani, mai ales dacă îți faci singur amestecul de ceară.

Epilarea cu zahăr

Epilarea cu ceara de zahăr poate fi utilizată pentru toate zonele și tipurile de piele.

Epilarea cu zahăr (sau epilarea cu zahăr) a devenit o opțiune populară de epilare cu ceară în ultimii ani, deoarece se crede că este o opțiune mai naturală, mai puțin dureroasă decât epilarea cu ceară de unică folosință și cea fierbinte. Ceara de zahăr este făcută din zahăr, apă și o anumită formă de acid citric, cum ar fi sucul de lămâie.

Cum să faci ceară din zahăr

Iată o rețetă de ceară de zahăr de casă:

  • 2 căni de zahăr granulat
  • 1/4 cană suc de lămâie
  • 2 linguri apă
  • 1 lingură sare

Topește toate ingredientele într-o oală la foc mediu-mare. Odată ce începe să fiarbă, amestecă toate ingredientele. Lasă amestecul să continue gătirea până când capătă o culoare caramelizată ca mierea. 

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

După ce este complet fiert, transferă într-un recipient și lasă să se răcească.

Ceara de zahăr poate fi reîncălzită și utilizată în același mod ca ceara tare.

Cum se te epilezi acasă cu zahăr 

Înainte de a îți îndepărta părul de pe corp cu ceară de zahăr, există câțiva pași înainte de epilare cu ceară pe care vei dori să-i faci.

Curăță pielea de orice murdărie și resturi pentru a te asigura că ceara aderă complet pe păr.

Exfoliază ușor pentru a îndepărta pielea moartă, deschide porii și lasă amestecul de ceară să pătrundă mai adânc în firele de păr.

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Aplică mai întâi pudra de talc pentru a îndepărta orice exces de umiditate înainte de epilare. Evită utilizarea pudrei în zona genitală și inhalarea ei.

Aplică o cantitate foarte mică de ulei pentru a ajuta ceara tare să se lipească mai ușor de firele de păr.

Ceara trebuie aplicată întotdeauna în direcția creșterii părului și scoasă în direcția opusă.

Părul ar trebui să fie de aproximativ 2-4 cm sau mai mult pentru cele mai bune rezultate.

Testează întotdeauna ceara pentru a te asigura că nu este prea fierbinte înainte de a o aplica pe zone sensibile, cum ar fi fața.

Îngrijirea ulterioară pentru epilarea cu zahăr acasă

Puțin ulei de cocos poate fi folosit pentru a îndepărta orice ceară rămasă pe piele. Uleiul de vitamina E poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației după epilare.

Pentru cele mai bune rezultate, nu aplica pe piele substanțe chimice dure și loțiuni cu parfum sau alcool.

Beneficiile epilarii cu ceară de zahăr

Epilarea cu zahăr acasă poate părea un efort mare, dar există multe beneficii în crearea și utilizarea propriei ceară de casă. Aceste beneficii includ:

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Cost scăzut. Epilarea cu ceară în salon poate costa mult, în funcție de partea corpului. Multe dintre ingredientele și instrumentele pentru ceară de casă pot fi achiziționate, curățate și refolosite pentru economii semnificative pe termen lung.

Ingrediente mai bune. Nu toate saloanele folosesc ceară naturală, iar unele dintre ele pot conține aditivi și coloranți care pot irita pielea. Crearea propriei ceară de casă te asigură că folosești numai ingrediente sigure și naturale.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Mai multă intimitate. Chiar dacă epilarea cu ceară este efectuată de profesioniști, unii oameni se pot simți prea stânjeniți sau timizi pentru a fi epilați de un străin. Dacă o faci acasă, poți scăpa de jena care vine la pachet cu un astfel de serviciu și de situații incomode.

Sursa foto: Shutterstock.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter