Meryl Streep - Artistul care deţine recordul de 20 de nominalizări la Oscar

Publicat pe

Cunoscuta sub numele de scena de Meryl Streep, actrita Mary Louise Streep detine in prezent recordul pentru cele mai multe nominalizari ale unui artist la Premiile Oscar. Astfel, cu ocazia celei de-a 89-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film, Meryl Streep a primit cea de-a 20-a nominalizare. Este vorba acum despre rolul sau din filmul Florence Foster Jenkins.

La agentiile de pariuri online autorizate in Romania, cei care cred in sansele lui Meryl Streep si pariaza in acest sens, pot castiga o suma foarte mare daca actrita americana va primi trofeul pentru „Cea mai buna actrita in rol principal”. La casa de pariuri online Unibet, cota sa in prezent este 31,00, ceea ce inseamna totusi sanse destul de reduse. Premiul ar putea ajunge mai degraba la Emma Stone (cota 1,60 pentru rolul din La La Land), Natalie Portman (cota 2,75 pentru rolul din Jackie) sau Isabelle Huppert (cota 6,00 pentru rolul din Elle).

Nascuta la data de 22 iunie 1949, Meryl Streep a debutat pe marele ecran in filmul Julia, in 1977, alaturi de Jane Fonda si Vanessa Redgrave. Doar doi ani mai tarziu a primit si cea dintai nominalizare la Premiile Oscar, penntru performanta din filmul The Deer Hunter. Din totalul de 20 de nominalizari pentru Premiile Academiei Americane de Film, 16 se refera la categoria „Cea mai buna actrita in rol principal” si 4 la categoria „Cea mai buna actrita in rol secundar”.

Meryl Streep are cu 8 nominalizari mai mult decat Katharine Hepburn si Jack Nicholson, care se situeaza la egalitate pe locul al doilea in acest „clasament” al nominalizarilor. Pana acum, Meryl Streep a castigat de 3 ori Premiul Oscar: pentru rolul sau secundar din filmul Kramer contra Kramer, pentru rolul principal din filmul Alegerea Sofiei si pentru cea mai buna actrita in rol principal, in filmul Doamna de fier, unde a interpretat-o pe Margaret Thatcher, fostul premier britanic.

Festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, in noaptea de 26 spre 27 februarie. La categoria „Cel mai bun film”, marele favorit este musical-ul La La Land, cota 1,18 la pariuri online. Pe lista mai sunt „cu sanse” filmele Moonlight (cota 5,50) si Manchester by the Sea (cota 11,00). La La Land este favoritul publicului (cele mai multe pariuri inregistrate) si tocmai a stabilit un record: filmul cu cele mai multe nominalizari la Oscar – nu mai putin de 14, fiind prezent la aproape fiecare categorie posibila.

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter