(P) Alegerea corectă a șamponului antimătreață – sfaturi și recomandări

Publicat pe

Mătreața este o problemă frecventă, care apare atât la bărbați, cât și la femei. Aceasta este parte a unei afecțiuni cunoscută sub numele de dermatită seboreică și se dezvoltă pe zonele grase ale corpului, în special pe scalp.

Aspectul inestetic este dat de descuamarea pielii, cu formare de cojițe mici și albe. În formele avansate, severe, persoanele afectate se confruntă și cu prurit, însoțit de roșeață.

Pentru combaterea mătreții sunt folosite numeroase produse. Cel mai popular este șamponul antimătreață, creat, de regulă, din ingrediente care au atât rolul de a regla secreția de sebum, cât și de a hidrata scalpul. Un șampon antimăreață, pentru a-și dovedi eficiența, trebuie să fie ales cu grijă, atât în funcție de tipul podoabei capilare, cât și de nevoile specifice ale acesteia.

Care sunt cauzele apariției mătreții?

Responsabilă de foarte multe probleme cauzate de mătreață este o ciupercă, numită Malassezia, care este prezentă pe pielea unui număr mare de persoane, însă nu le afectează pe toate în egală măsură.

Studiile au demonstrat faptul că această ciupercă nu este contagioasă și apare, de regulă, la vârsta pubertății, continuând la vârsta adultă, dar cu manifestări de o intensitate mai redusă.

Indiferent de vârstă, mătreața trebuie ținută sub control cu ajutorul produselor special concepute pentru a o combate, altminteri se poate extinde până la nivelul sprâncenelor și chiar în zona laterală a nasului, unde vine însoțită adesea de roșeață și usturime.

Dintre factorii care pot declanșa mătreața se pot menționa:

 • folosirea unor produse de îngrijire a părului nepotrivite;
 • vopsirea frecventă a părului cu produse ce conțin foarte multe ingrediente chimice;
 • spălarea și clătirea părului cu apă prea dură sau care are un conținut ridicat de clor;
 • dereglările hormonale, în special în perioada pubertății sau a unei sarcini;
 • deficitul de vitamine și minerale din organism;
 • șamponarea frecventă și agresivă a scalpului și a părului;
 • temperaturile extreme, care conduc la deshidratarea pielii scalpului.

Cum alegi corect șamponul antimătreață?

Deoarece mătreața se poate dovedi neplăcută din foarte multe puncte de vedere, este recomandat ca produsele folosite în ținerea ei sub control să fie selectate cu foarte mare grijă.

Specialiștii în frumusețe recomandă ca în alegerea unui șampon împotriva mătreții să se țină cont de următoarele:

 • ingredientele din produsul ales să fie în mare parte, dacă nu total, naturale: extract de salvie, arnică, grapefruit, ceai verde, extract de mentă etc.
 • șampoanele antimătreață ar trebui să conțină ingrediente cu efect antiseptic, precum piritionă, ketoconazol, sulfură de seleniu, climbazol, acid salicilic, alantoină etc.
 • în cazul părului uscat, șamponul antimătreață potrivit este unul care conține și ingrediente puternic hidratante, precum uleiul de cocos, uleiul de migdale sau uleiul de argan;
 • prețul unui șampon antimătreață trebuie să reflecte calitatea – un preț extrem de mic nu este, de regulă, un indicator bun, însă nici unul extrem de mare nu garantează rezultatele dorite;
 • pentru îndepărtarea stratului de sebum sunt indicate produsele care conțin glicerină sau acid citric, care ajută și în procesul de coafare;
 • este important să se achiziționeze cosmeticele de la firme recunoscute pentru calitatea produselor lor, pentru seriozitate și transparență.

Gerocossen – șampoane antimătreață cu un raport calitate preț excelent

Produsele Gerocossen sunt inspirate din natură, concepute astfel încât să-i ajute pe cei care le folosesc să își mențină frumusețea și sănătatea. Ingredientele sunt atent alese și, grație unei echipe de cercetători dedicate și a tehnologiilor de ultimă generație utilizate în producție, își transferă proprietățile benefice în produsele finale, asigurând rezultate excelente.

Pe gerocossen.ro se găsesc mai multe tipuri de șampoane pentru combaterea mătreții, cu un preț avantajos. Șamponul forte contra mătreții Activa Plant, de exemplu, combină în mod eficient extractele de grapefruit și ceai verde, cu climbazolul, un ingredient cu proprietăți antiseptice și purificatoare recunoscute.

Gama Capilar+, pe de altă parte, pune la dispoziție un șampon tratament pentru căderea părului cu mătreață, produs care conține procapil și extract din scoarța arborelui de chinină, substanțe active ce contribuie la menținerea sănătății scalpului și a firului de păr.

Pentru persoanele care se confruntă atât cu mătreață, cât și cu prurit, specialiștii în frumusețe Gerocossen recomandă șamponul antimătreață pentru scalp sensibil din gama Capilmed Hair Expert. Acesta conține acid salicilic, climbazol și lavandă, ingrediente active ce combat eficient mătreața, previn reapariția ei și calmează pielea iritată de pe scalp, restabilindu-i echilibrul florei.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter