(P) Corecția și îndepărtarea ridurilor, regina procedurilor estetice

Publicat pe

Asistent Universitar Doctor Anca Plapcianu este medic specialist dermatolog experimentat care poate să găsească cele mai eficiente metode pentru corecția și îndepărtarea ridurilor cu acid hialuronic si/sau toxina botulinica. Clienții care au i-au trecut pragul cabinetului de dermatologie pot depune mărturie în acest sens.

De ce apar ridurile?

Principala cauză care determină apariția ridurilor în jurul ochilor și pe frunte, precum și în alte zone ale feței, este reprezentată de înaintarea în vârstă.

La femei, după instalarea menopauzei se schimbă textura, elasticitatea pielii, care devine din ce în ce mai subțire și mai predispusă la ridare.

Modificarea activității hormonale influențează extrem de mult tenul, la fel și  diminuarea stratului de celule adipoase de sub piele, precum și micșorarea volumului oaselor prin pierderea calciului.

Mușchii feței se relaxează și ei în timp, nu mai sunt atât de tonifiați precum erau în prima tinerețe.

Inclusiv modificările ce intervin la nivelul danturii pot avea drept consecințe apariția unor riduri mai mult sau mai puțin profunde în zona gurii, precum și a obrajilor.

Pielea gâtului, decolteul, se ridează accelerat după 50 de ani, chiar și mâinile, dar cu toate acestea, fața este aceea care dă cele mai mari bătăi de cap femeilor ajunse la a doua tinerețe, deși nici bărbații nu sunt scutiți de aceste semne inerente ale înaintării în vârstă.

Dar nu trebuie să ai peste 50 – 60 de ani pentru a avea o piele ridată. Nicidecum.

Specialiștii sunt de acord că expunerea prea îndelungată la soare sau la ședințele de solar are efecte distrugătoare asupra colagenul și elastinei din piele.

Cu cât o persoană are pielea mai deschisă la culoare, cu atât este mai sensibilă la acțiunea radiațiilor ultraviolete și la o ridarea prematură.

Probabil că ați observat faptul că africanii au pielea mai puțin ridată comparativ cu europenii și asiaticii, tocmai din acest motiv.

O altă cauză a apariției ridurilor superficiale sau mai adânci o reprezintă insuficienta hidratare a tenului. O piele foarte uscată se va rida mai rapid și mai profund.

O consultație la un medic de specialitate poate să fie de un real folos oricărei persoane care dorește să aibă un ten frumos, care să nu fie brăzdat de riduri inestetice, cât mai multă vreme.

Unde se poate realiza corecția și combaterea ridurilor în București?

Aici, în cabinetul doamnei doctor dermatolog Anca Plapcianu, unde nu doar că se fac intervenții de atenuare sau de înlăturare totală a ridurilor, dar se primesc și sfaturi extrem de utile de întreținere a frumuseții pielii.

Întotdeauna este mai ușor să previi decât să tratezi și, de ce să nu recunoaștem, chiar mai ieftin.

Dacă factorii ereditari ce pot conduce la o ridare prematură deocamdată nu pot să fie înlăturați, există lucruri care stau în puterea noastră să le facem.

Renunțarea la expunerea exagerată la soare și la mersul prea frecvent la solar, renunțarea la fumat, combaterea oboselii cronice cauzată de lipsa de somn sau munca în exces, eliminarea unor obiceiuri nutriționale nepotrivite, excesul de alcool, iată ce ne ajută să avem o piele frumoasă, neridată.

Chiar și obiceiurile nocive de a ne spăla prea mult pe față cu săpunuri care fac rău tenului și îndepărtează sebumul secretat de piele,  de a folosi produse cosmetice dăunătoare tegumentului, dacă sunt eliminate, pot să ajute în războiul contra ridării premature.

Dacă totuși inevitabilul s-a produs, există proceduri din domeniul dermatologiei estetice prin care se poate scăpa de ridurile superficiale sau profunde.

Pe site-ul doamnei doctor Anca Plapcianu o să găsiți detalii corecția și îndepărtarea ridurilor, precum și tarifele percepute pentru acest tip de intervenții estetice rapide.

Din nefericire sunt doar remedii temporare în lupta cu urmele trecerii anilor, așa încât vor fi necesare repetări ale procedurilor la anumite intervale de timp pentru menținerea aspectului neted al tenului.

Dar aceste intervenții estetice merită cu prisosință investiția, deoarece persoanele ce le vor face vor observa o creștere a stimei de sine și o poftă de viață mai mare decât înainte.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter