(P) Cum alegi geanta potrivită în funcție de siluetă?

Publicat pe

O geantă are puterea de a transforma o apariție obișnuită într-una fabuloasă, atunci când este purtată corect. Fiecare femeie știe deja acest lucru și are în garderobă cel puțin câteva poșete, pe care le folosește în funcție de ținută și de ocazie. Cu toate acestea,e bine de știut că geanta trebuie să fie selectată și în funcție de alte criterii, la fel de importante.

Un lucru esențial pentru alegerea poșetei potrivite este silueta. În funcție de conformația corpului tău și de înălțime, anumite genți îți vor complimenta trupul, în timp ce altele nu ți se vor potrivi foarte bine. Află în continuare ce genți ar trebui să porți în funcție de siluetă și care sunt aspectele pe care să le iei în considerare.

1.  Forma genții

Modelul genților nu are doar rol funcțional și estetic, ci te poate ajuta să îți conturezi silueta. Deși poate părea contraintuitiv, forma poșetei trebuie să fie cât mai diferită de formele corpului tău. Astfel, se va crea un efect de compensare, trupul tău fiind pus în evidență exact așa cum îți dorești.

  • Genți rotunde și ovale

Dacă ești o fată suplă, ai o conformație androgină sau șolduri mai late, poartă o geantă cu formă rotunjită, care să îți complimenteze formele și să creeze un efect estetic plăcut. Evită, în schimb, poșetele în linii drepte, cu colțuri accentuate.

  • Genți geometrice

În cazul în care ai forme voluptuoase și vrei să găsești geanta ideală pentru tine, orientează-te către poșetele geometrice, în formă de triunghi, dreptunghi, pătrat sau romb. Alege întotdeauna genți cu linii drepte, iar corpul tău va fi avantajat.

  • Genți cu formă neregulată

Dacă ești adepta genților de tip sac sau tote bag, trebuie să știi că acestea se potrivesc perfect fetelor cu o siluetă armonioasă. Cu toate acestea, dacă te încadrezi în descrierile de mai sus, poți opta pentru o geantă cu formă neregulată dacă ești atentă la proporții.

2. Proporțiile genții

Nu numai forma genții contează, ci și proporțiile acesteia. Însă, contrar regulii privind forma, este recomandat ca proporțiile genții să fie asemănătoare cu ale tale.

  • Genți foarte mici

În această categorie intră clutch-urile, gențile plic și borsetele. Acestea din urmă sunt foarte actuale și sunt disponibile în nenumărate stiluri și culori, așa că, dacă ești o fată mignonă, găsești borsete pentru femei aici.

Totodată, chiar dacă nu ai o statură mica, poți purta clutch-uri elegante la diferite evenimente, acestea fiind considerate accesorii prețioase, care pot completa cu succes o ținută stilată.

  • Genți de dimensiune medie

Gențile de zi pot fi purtate de orice femeie, acestea fiind suficient de încăpătoare pentru a transporta strictul necesar: telefon, chei, portofel, câteva produse cosmetice și, eventual, o tabletă sau un laptop de mici dimensiuni.

  • Genți oversized

Gențile masive, tip shopper bag sau poștaș, se potrivesc fetelor înalte, cu o constituție solidă sau forme accentuate. Dacă te încadrezi în această descriere, poți purta poșete voluminoase. În caz contrar, evită gențile prea mari pentru tine, căci vor crea un efect estetic nedorit.

3. Modul de purtare

După ce ai stabilit forma și proporțiile genții potrivite pentru tine, este timpul să îți îndrepți atenția către felul în care aceasta se poartă. Despre genți, în general, trebuie să știi că ele atrag atenția în zona corpului lângă care sunt așezate.

 

  • Genți cu curele scurte

 

Aceste genți pot fi purtate pe umăr de domnișoarele cu un bust armonios, care vor să își pună în evidență zona decolteului sau să distragă atenția de la alte părți ale corpului, precum abdomen, talie sau picioare.

Totodată, ele sunt foarte versatile, așa că pot fi purtate și în mână, pentru a atrage atenția asupra coapselor și picioarelor bine definite.

 

  • Genți de umăr cu barete lungi

 

Gențile care se opresc în zona taliei vor atrage privirile în această zonă, așadar sunt recomandate pentru femeile cu un mijloc subțire. Dacă nu te regăsești în această categorie și vrei, totuși, să porți acest tip de geantă, asigură-te că îți accentuezi talia cu o curea sau cu o bluză cambrată.

Dacă ai un bust voluminos, evită gentile cu curele lungi, purtate pe diagonal, căci acestea vor forma un efect foarte neplăcut. Optează, în schimb, pentru gențile cu curea scurtă, descrise anterior.

 

  • Genți tip rucsac

 

Trendurile din ultimii ani au adus din nou în atenția fashionistelor gențile casual, tip rucsac, ce pot fi purtate pe un umăr sau asemenea unui ghiozdan. Aceste genți pot fi potrivite atât pentru fetele scunde, cât și pentru cele înalte, adaptându-se ușor oricărei conformații a corpului.

Indiferent care este silueta ta, urmează recomandările de mai sus pentru a găsi geanta ideală, care îți va completa perfect orice ținută și îți va accentua întotdeauna calitățile fizice.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter