(P) Rochia din dantelă, încă un trend – află istoria ei și ce a făcut să dăinuie în timp, cu grație

Publicat pe

Rochia din dantelă este mereu o favorită când vine vorba de eleganta unei ținute feminine. În orice combinație, croi și ton de culoare se pare că dantela este mereu o alegere inspirată, ce atrage de la prima vedere. Istoria acestui material are la bază câteva legende.

Se crede că undeva în Veneția o femeie îndrăgostită și evident răbdătoare a început să coase un model ce imită un coral, în așteptarea iubitului ei marinar. Așa avea să ia naștere prima dantelă din lume. O altă variantă de legendă spune că povestea se întâmplă în Flandra, iar modelul după care o creativă doamnă cosea ceea ce avea să devină dantela era de fapt o pânză de păianjen.

Ușor incertă istoria reală a acestui material, se corelează totuși cu Veneția, recunoscută de altfel ca fiind patria dantelei. Pe măsură ce timpul trecea, acest material avea să devină tot mai prețios și cunoștea tot felul de variante, de la dantela cu bile, la cea corsetată, împletită etc.

În evoluția sa, dantela a cunoscut și drumul din Europa spre Asia. Materialul a stârnit interes în ochii celor care au văzut în asta o bună idee de afacere. Realizarea dantelei a început să fie o meserie competitivă. Așa se năștea ceea ce avea să devină o parte importantă din istoria modei.

În scurt timp povestea avea să continue. Creatorii de modă au început să realizeze modele complexe de rochii din prețioasa dantelă. Succesul era răsunător mai ales pentru că marca în mod evident feminitatea.

Dantela – cât de prețioasă este

La ora actuală acest material este mai ușor de produs. Eleganţa sa a rămas un reper al feminității. Costurile depind de model și de cum a fost produs. Dacă ne referim la rochii din dantela elegante ce au la bază dantela din mătase naturală, cusută manual, fină și delicată, evident că prețurile sunt mai ridicate. Se asociază foarte bine cu pietrele prețioase și de cele mai multe ori este o alegere a mireselor.

Cât despre dantela realizată din fibre sintetice, aceasta este mai ușor de găsit în magazine și mai accesibilă. Însă ce se menține este interesul pentru ținute elegante. Deci este cert că un astfel de material este o alegere ce vizează sfera vestimentară pretențioasă.

Rochii din dantelă

Magazinele ce vizează ținutele pentru femei au în vedere dantela ca material popular. Sunt create ținute de gală, pentru evenimente formale, elegante. Chiar și ținutele deocheate de variante de lenjerie intimă sunt create cu dantelă, integral sau cu inserții.

Spre exemplu, în cadrul vestitului magazin online www.dyfashion.ro unde peste 800 de modele de rochii încântă ochii doritoarelor, dantela ocupă un loc important. La selecția acestui material o lungă lista de opțiuni este dezvăluită.

Sunt preferate rochiile din dantelă pentru că prin stilul complex acestea se integrează foarte bine în cadre elegante, când se cere prestanță, un stil de înaltă clasă. Indiferent cu ce se asociază, cu ce elemente de design, sub ce forme sau culori, dantela cucerește instant.

Un alt avantaj este faptul că un astfel de material se potrivește oricărei femei, indiferent de vârstă. Prin versatilitatea sa, alegând un croi potrivit, dantela se va potrivi cu reperele unei femei mature sau va contura silueta și bunul gust al unei femei mai tinere. Poate fi considerată atemporală, fiind un trend continuu. Este acel tip de alegere cu care nu dai greș niciodată.

De aceea și la DyFashion se vor găsi opțiuni de rochii din dantelă dintre cele mai variate. Cele lungi au un croi spectaculos și sexy, de tip trompetă, altele sunt conice și se asociază cu broderia. Stilul în cloş este clasic, în timp ce modelul de rochie cu umerii lăsați și la vedere este un stil modern ce vine mai degrabă în concordanță cu preferințele unui public feminin tânăr.

Scurtă concluzie

Povestea dantelei continuă să se scrie, în note de design dintre cele mai variate. Ocupă un loc special și pare să fie greu de combătut. Dacă în trecut se remarca trecerea de la o etapă la alta în a crea modele de dantelă, aparenta bătălie la ora actuală se referă mai degrabă la varietatea de designuri create.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter