Temperaturi înalte? Cum să ții sub control părul gras

Publicat pe de Catalina Cristescu

Părul gras nu e o fericire, poate singura consolare e că ai și tenul gras deci faci greu riduri. Însă căldura de afară afectează secreția de sebum și trebuie să înveți ce să faci, dar mai ales ce să nu faci, dacă ai părul cu tendință de îngrășare.

Temperaturi înalte? Cum să ții sub control părul grasTemperaturi înalte? Cum să ții sub control părul gras

Atunci când discutăm de căldură și umiditate glandele sebacee parcă nu mai au limită. Ele produc și mai mult sebum, iar dacă ai deja păr gras, adică glande sebacee hiperactive, parcă îți vine să dormi în duș.

La tot acest scenariu se mai adaugă și transpirația, praful și poluarea din aer, iar părul tău gras parcă e atins de o calamitate.

Nu rata aceasta masca pentru par gras! E exact ce trebuie,

Citește și:

De ce să renunți la placă sau ondulator pe timp de vară

3 greșeli de îngrijire și coafat care pur și simplu îți smulg părul

Probabil că reacția principală este să te speli pe cap zilnic, dar asta nu e o idee bună pentru că stimulezi și mai mult glandele sebacee să producă sebum.

Folosește ocazional șampon uscat sau pur și simplu clătește-ți părul. Iar la fiecare spălare aplică cu încredere masca sau balsamul, părul tot are nevoie de hidratare.

Dar ai grijă ca produsul să nu intre în contact cu scalpul, el îmbracă părul de la jumătatea lungimii până la vârfuri.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter