De ce să renunți la placă sau ondulator pe timp de vară

Publicat pe de Catalina Cristescu

Folosești foarte des placa și ondulatorul? Specialiștii îți recomandă ca în sezonul cald să-i oferi părului tău o pauză de la toate aparatele electrice de coafat. Iată de ce.

De ce să renunți la placă sau ondulator pe timp de varăDe ce să renunți la placă sau ondulator pe timp de vară

Sezonul estival are un aer boem. Machiaje naturale, relaxate, coafuri cât mai puțin structurate, bucle lejere, de tip beach waves.

Citește și:

Cum să-ți protejezi părul când faci baie în mare sau în piscină

Efectele nocive ale soarelui asupra părului tău

Desigur aceste bucle le poți obține folosind ondulatorul, sau cu ajutorul unei soluții speciale de styling care-ți ondulează părul și-i conferă fermitate așa cum o face apa mării.

Dă-ți voie ca cel puțin două săptămâni părul tău să aibă parte de o pauză de la toate tratamentele termice, până la urmă atât de agresive.

Și așa soarele usucă și degradează părul, de ce să faci și tu asta suplimentar? Mergi mult pe nutriție, lejeritate,  și mai puțin pe styling sau coafuri complicate care datorită umidității aerului (de la mare de exemplu) prea puțin probabil să reziste.

Joacă-te cu diverse coafuri cu iz estival, cocuri messy, cozi împletite, spic, păr desfăcut aparent neglijent (aura de bad girl are farmecul ei), iar dacă ai șuvițe rebele le poți îmblânzi cu uleiuri hidratante pentru păr, ulei de argan, de cocos, sau cu soluții anti-frizz.

Foto: Hepta/PR 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter