Tendintele in coafura pentru sezonul primavara-vara 2009 in viziunea P&G Beauty

Publicat pe

Coafurile cu texturi pronuntate (vezi Nicole Farhi, Betty Jackson, Christian Dior, Alberta Ferretti si Giles Deacon), in concordanta cu obsesia pentru textura din tendintele vestimentare, sunt frecvent intalnite pe catwalk. Sursa de inspiratie a acestora o reprezinta coditele afro desfacute. Onduleurile bine conturate se amesteca cu portiuni de par cu textura pronuntata, cu suvite asezate unele peste altele precum cartile de joc. Alteori, textura e amplificata cu ajutorul spumei, fixativului si a gelului, iar apoi parul e strans, intr-o dezordine controlata, intr-o coada de cal. Realizarea coafurii prin impletirea parului si apoi strangerea lui cu placa, reprezinta o perspectiva noua adusa vechilor tehnici de coafare.

coafura cu textura pronuntata coafura cu textura pronuntata
Alberta Ferreti Christian Dior
coafura cu textura pronuntata coafura cu textura pronuntata
Alberta Ferreti Alberta Ferreti

 

Coafurile lejere in stilul colectiilor Balmain, Etro, Chloe si DKNY, realizate fara efort, sunt perfect potrivite pentru o femeie tanara, activa, increzatoare in feminitatea ei. Aceasta este cea mai simpla dintre tendintele sezonului, caracterizata prin aspectul natural al parului, aproape deloc texturat, coafurile aratand ca si cum ar fi fost foarte putin aranjate. Tendinta nu impune un anumit tip de styling sau o imagine stricta. Mai degraba se pune accentul pe o imagine ingrijita, ce accentueaza frumusetea naturala a parului.

coafura lejera coafura lejera
Chloe Balmain
coafura lejera coafura lejera DKNY
Chloe DKNY

 

Vesti bune: poti abandona rigoarea din sezonul trecut, coafurile sunt acum mult mai usor de realizat si de finisat!

De la stiluri arhitecturale, interesante, inovatoare, pana la coafuri ce transmit optimism, bucurie, tendintele primavara-vara 2009 in viziunea P&G Beauty – a lui Sam McKnight, P&G Beauty Global Hair Ambassador si a Getei Voinea, Hair stylist – sunt simple, dar au o nota distincta de feminitate.

Chiar si coafurile pe par prins sau cocurile primesc tuse moderniste, prin noduri' asimetrice sau artificii ce par a sfida gravitatia. In ciuda accentului modernist, se Principalele tendinte in coafura in sezonul primavara-vara 2009 sunt:

Coafurile in stil cascada', intalnite in colectiile DSquared, Gucci, Marni si Donna Karan, au ca element definitoriu bucle lejere, realizate pe un par bogat. Amintind de coafurile din Ingerii lui Charlie' (care a inspirat colectia DSquared), tendinta reda perfect elementul-cheie al sezonului, torentele de apa, prin intermediul ondulelor mari, cu volum. Departe de a avea o forma fixa, rigida, buclele sunt lejere, cu accente stralucitoare, amintind mai degraba de unduirile apei.

coafura in stil cascada coafura in stil cascada
DSquared Galliano
coafura in stil cascada coafura in stil cascada
Gucci Gucci

 

Accentele sculpturale (ca in show-urile Jaeger, Moschino, Marni, Oscar de la Renta, Yohji Yamamoto si Yves Saint Laurent) au un aer geometric, parul fiind impachetat', rasucit, pentru a capata forme neobisnuite. Departe de a fi creatii avangardiste infricosatoare, aceste coafuri reprezinta, mai degraba, noi stiluri conceptuale, cu o nota aparte de sofisticare. Elementele caracteristice Accentelor sculpturale sunt: parul pieptanat spre spate, pentru a crea o baza cu un volum excesiv; carari joase, laterale; forme curbe, continui; fruntea si ceafa lasate libere. Uneori parul e strans intr-o coada de cal inalta, iar alteori, pentru a crea volume excesive, se apeleaza la bureti de volum.

coafura cu accente sculpturale coafura cu accente sculpturale
Jaeger Moschino
coafura cu accente sculpturale coafura cu accente sculpturale
Yohji Yamamoto Oscar de la Renta

Luana Danet, Fotografi P&G

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter