100 de ani de orologerie cu Grand Seiko

Publicat pe

Pentru a sarbatori 100 de ani de orologerie Seiko, a avut loc relansarea unui model clasic, Grand Seiko.

 

 

In 1967, atunci cand a aparut pentru prima oara 44GS, ceasul a oferit colectiei un nou look intrucat era primul Grand Seiko care cuprindea si ilustra ideile pe care un tanar designer le definise pentru brandul nipon. Atunci cand in 1960 a fost creat primul ceas Grand Seiko, aspectul sau a fost creat avand ca tel precizia, fiabilitatea si confortul, obtinute multumita excelentei tehnice a mecanismului.

La inceputul anilor 60, un tanar absolvent de universitate, care se alaturase de putin timp companiei, a concluzionat ca nu este suficienta concentrarea pe capabilitatile mecanismului. Pe masura ce analiza ceasurile expuse in magazinul de lux Wako din Tokio, a realizat ca Seiko trebuia sa creeze ceasuri mai stralucitoare si a decis sa dea brandului un nou stil. A inventat „gramatica designului Seiko, iar 44GS a fost primul ceas realizat dupa noile specificatii. Se nascuse designul sobru, dar stralucitor al noului Grand Seiko.

 

„Stilul Grand Seiko este in acelasi timp tipic japonez si totusi unic pentru Seiko. In serenitatea sa, reflecta simtul subtil si cumpatat al frumusetii, atat de pretuit de catre cultura japoneza. Totusi, aceasta calitate timida a designului este complementata de o insistenta stricta la fiecare detaliu pentru a evidentia elementele esentiale ale orologeriei: precizia, durabilitatea si lizibilitatea. Imbinarea acestor trei idei se afla in centrul stilului Grand Seiko. Ceasurile stralucesc puternic, pastrand un aspect sobru si rafinat in acelasi timp. La baza „stilului Grand Seiko se afla constiinta estetica japoneza a frumusetii luminii. Niponii pretuiesc gradatia subtila a numarului infinit de nuante dintre lumina si intuneric. Stralucirea fiecarui ceas Grand Seiko este, de asemenea, obtinuta prin aceasta constiinta unica a esteticii japoneze, dar si multumita polisarii fara cusur care sporeste intensitatea fiecarei reflexii a luminii.

Ceasurile Grand Seiko sunt disponibile in magazinele KULTHO.

 

100 de ani de orologerie cu Grand Seiko100 de ani de orologerie cu Grand Seiko

Foto: PR

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter