5 lucruri pe care să le faci în această primăvară

Publicat pe

Chiar dacă iarna nu a plecat încă de tot, soarele începe să își arate tot mai des razele, iar primăvara își va intra curând în drepturi. Pe bună dreptate, anotimpul este asociat cu noile începuturi. Zilele încep să fie mai lungi și nu mai e mult până ce aleile parcurilor și ale grădinilor se vor umple de culoare. Este momentul ideal pentru a face câteva schimbări benefice în viața ta. Uite câteva lucruri pe care le poți pune în aplicare în această primăvară, pentru mai multă energie și o stare de bine.

Fă schimbări utile

Te gândești de ceva timp că locuința ta are nevoie de unele îmbunătățiri? Primăvara este anotimpul ideal pentru a-ți pune planurile în aplicare. Acordă prioritate acelor lucruri care vor contribui la starea ta de bine și la confort. Dacă, de exemplu, îți plac dușurile lungi, dar presiunea apei lasă de dorit și nici nu se poate pune problema de hidromasaj, s-ar putea să fie timpul pentru o schimbare. O cabină de duș nouă și performantă poate fi o investiție care va îmbunătăți cu mult experiența aproape banală a dușului zilnic. În funcție de preferințe, optează pentru cele cu accesorii suplimentare incluse, precum duze fixe și mobile pentru hidromasaj, radio, ventilator, lumini etc.

O altă investiție utilă poate fi înlocuirea vechii saltele. Se știe cât de important e să te poți bucura de un somn de calitate. Totodată, o susținere corectă a spatelui este necesară pentru a preveni durerile de spate și problemele de sănătate din această sferă.

Ia decizii

E foarte probabil ca locuința ta să nu fie singura care are nevoie de schimbări. Dacă te simți prinsă într-o relație care nu mai funcționează, sau locul de muncă nu te mai mulțumește, nu te complace în situație. Învinge-ți temerile și ia deciziile pe care le tot amâni. Deși poate fi vorba de probleme dificile și de modificări importante, uneori o decizie proastă e mai bună decât niciuna. Rareori vei ști cu exactitate ce e cel mai bine pentru tine, dar soluția nu este să rămâi blocată într-o situație negativă. Luarea unei decizii te va face să simți că deții controlul evenimentelor din viața ta și te va motiva.

Încarcă-te cu energie

Razele de soare și cantitatea mai mare de lumină cresc nivelul de energie din organism. Pentru a putea profita însă cât mai mult de venirea primăverii, încearcă să fii cât mai activă. Ieșirile în natură și sporturile practicate în aer liber te vor ajuta să fii în formă și să te simți perfect. Studiile arată că plimbările sunt soluția ideală pentru o sănătate de fier. Cercetările realizate în cadrul University of Cambridge au arătat că doar 20 de minute de mers pe jos zilnic reduc riscul morții premature cu aproape o treime. De asemenea, acestea au un efect pozitiv neașteptat în prevenirea demenței, a cancerului sau a bolilor cardiovasculare. Alte efecte benefice sunt îmbunătățirea stării de spirit și creșterea nivelului vitaminei D în organism.

Citește mai mult

Îți place să citești? Dar cât de mult citești în ultima vreme? Rutina zilnică, sarcinile obositoare de la serviciu și obligațiile reduc uneori semnificativ timpul pe care l-ai putea acorda lecturii. Însă pe lângă faptul că acest obicei te ajută să te desprinzi puțin de realitate și își oferă acces la informații nelimitate, un număr mare de specialiști afirmă că aduce multe alte beneficii. Printre acestea am putea enumera îmbunătățirea abilităților verbale, a imaginației și a memoriei, creșterea nivelului de inteligență, reducerea stresului.

Prin urmare, acordă cititului mai mult timp și cumpără-ți cartea aceea apărută recent, pe care ți-o dorești.

Explorează împrejurimile

Nu-i așa că te gândești adesea la vacanțe exotice în locuri îndepărtate și necunoscute? Nu este nimic greșit în asta; dorința de a călători și de a cunoaște locuri noi este una destul de frecvent întâlnită. Doar că astfel de concedii implică costuri  destul de mari pentru a ți le putea permite prea des. Și, în plus, cu siguranță există destul de multe lucruri interesante de văzut în apropiere. Cât din județul, sau din orașul în care locuiești, ai explorat? Întocmește rapid o listă cu locurile interesante care merită văzute și planifică excursii de o zi sau un weekend. Te vei relaxa și desprinde de rutina ce poate deveni obositoare, cu costuri minime.

Primăvara este momentul ideal pentru a pune planuri în aplicare, pentru a începe lucruri noi și a adopta noi obiceiuri. Ia în considerare sugestiile de mai sus și fă schimbări benefice în stilul tău de viață.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter