Festivalul International de Teatru de la Sibiu

Publicat pe

Sub genericul „Crize. Cultura face diferenta”, cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), se va desfasura in perioada 25 mai – 3 iunie. Timp de zece zile fosta capitala culturala europeana se va transforma intr-o uriasa scena ce va reuni peste 2500 de artisti din toate colturile lumii, printre care regizori renumiti, de la Peter Stein, Silviu Purcarete la Yuriy Kordonskyi.

„Inima ce sparge pieptul'
Spectacolele de dans ocupa si in acest an un loc important in agenda de evenimente a Festivalului. Publicul roman va avea sansa sa reintalneasca compania Vertigo ce va prezenta doua spectacole fascinante: Mana si Null. Programul acestei sectiuni este completat de spectacolul In deriva, o compozitie pentru care compania Ballet Actuel a fost numita noua Pina Bausch a dansului contemporan. Recunoscuta la nivel mondial ca o lucrare de poezie fizica despre frumusete, compania australiana C!rca va ajunge de asemenea la Sibiu.

La acest program se mai adauga, printre altii, Jose Soriano care aduce la Sibiu pasiunea pasilor de flamenco intr-un spectacol de dans emotionant, la granita dintre traditional si modern intitulat „Inima ce sparge pieptul'. „ Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogata si variata si aduce publicului productii reprezentative ale marilor companii din strainatate si din Romania, transformand Sibiul intr-o veritabila capitala culturala a lumii', a anuntat Constantin Chiriac, directorul festivalului de la Sibiu.

Creaturi mitologice, in strada
Spectacole de strada uluitoare, spectacole de instalatii sau itinerante, cu elemente de circ, exploatand apa, aerul sau focul vor anima din nou centrul istoric al Sibiului. Printre acestea se numara si o premiera mondiala: Sindromul Stockholm 1.2 al companiei suedeze Burnt Out Punks.
Printre marii invitati din acest an la Sibiu se numara, de asemenea, compania Close Act din Olanda ce va sustine un adevarat tur de forta prin cele doua spectacole („Invazia si „Taramul apelor'), transformand Piata Mare a orasului intr-o lume fantastica, stapanita de creaturi mitologice uriase.

„Acest eveniment, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din Europa, unic in felul său ca amploare, a contribuit in mare maasura la dezvoltarea regiunii, in special din momentul in care orașul a primit titlul de „Capitala Culturala Europeana' in anul 2007.
Programul detaliat al evenimentelor poate fi consultat pe siteul www.sibfest.ro, ce va fi actualizat in permanenta. Anul acesta organizatorii au pus in vanzare peste 20.000 de bilete. Pretul unui bilet variaza intre 10 si 40 de lei, in functie de eveniment si locul in sala.

Biletele pot fi achizitionate de la Agentia Teatrala din Sibiu sau in reteaua Eventim (in Librariile Humanitas si Carturesti, magazinele Germanos, Vodafone si Orange si online pe eventim.ro).

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter