Trucuri pentru un ten luminos ca al lui Gigi Hadid

Publicat pe

Gigi Hadid apelează prea puțin sau chiar deloc la contouring, iar tenul ei arată mereu strălucitor. Secretul? O tehnică extrem de simplă de machiaj care se numește strobing.

Strobing-ul oferă tenului un aspect cât mai natural, de piele foarte bine hidratată, care parcă emană sănătate, și este o tehnică minimalistă preferată de foarte mulți make-up artiști de succes.

Citește și:

Cum să ai un păr frumos și mătăsos ca al lui Blake Lively

Cum a reușit Olivia Munn să scape de pistrui și să își întinerească tenul pe cale naturală în doar un an

Concret, strobing-ul înseamnă tușe de iluminator aplicate strategic pe zonele înalte ale feței, unde lumina cade în mod firesc.

Prin urmare adaugă luminozitate pomeților, punții nasului, sub sprânceană în special pentru efect de lifting, în v-ul buzei superioare pentru a-i adăuga mai mult volum, și câteva tușe pe frunte și bărbie.

Desigur produsul nu se aplică în exces, pentru a nu crea senzația de piele lucioasă, și, ca în cazul fondului de ten, trebuie să fii atentă la subtonul pielii tale.

Fie că preferi iluminatorul sub formă de cremă ori pudră, dacă ai pielea mai roz (venele de la încheietura mâinii au o tentă albastră) alege un produs rose, iar dacă ai subton galben (venele de la încheietura mâini au tentă verde) mergi pe un iluminator în tonuri calde.

Se poate întâmpla să ai subton neutru al pielii (venele de la încheietura mâinii sunt verzi-albăstrui), atunci poți purta ambele nuanțe de iluminatoare. Testează în magazin direct pe ten nuanțele și decizi la fața locului care ți se potrivește mai bine.

Mare atenție dacă ai acnee sau pori foarte deschiși, evită să aplici iluminatorul pe zonele respective, pentru că este ca și cum le-ai pune sub reflector.

Dacă ești obosită, puțin iluminator aplicat în colțul intern al ochilor deschide privirea, dar nu dacă ai ochii depărtați pentru că va accentua efectul optic și nu se va vedea deloc bine.

Nu știi ce produse să folosești pentru strobing? Iată câteva sugestii.

Iluminator Master Strobing Stick, Maybelline, preț: 45,99 lei

Iluminator Sculpt Light Strobing Highlighter, Bourjois, preț: 49 lei

 

Iluminator The One, Oriflame, preț: 39,90 lei

 

Iluminator Honey Bronze, The Body Shop, preț: 49 lei

 

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter