5 factori care contribuie la apariția acneei la maturitate

Publicat pe de Catalina Cristescu

Ai peste 25 de ani și încă te lupți cu acneea? Iată care sunt cauzele ce duc la apariția acneei la maturitate, pe unele chiar le poți controla!

Analizează-ți poziția acum, când citești articolul. Sau gândește-te cum stai tu de regulă când lucrezi la calculator ori când citești.

Îți sprijini bărbia și fruntea în mână? Când îți astupi porii, inclusiv mecanic, la scurt timp apar coșuri în zonele respective.

Astuparea porilor se face și prin folosirea în exces a cosmeticelor. Ori pui pe ten o cantitate prea mare de produs, ori ai mai multe straturi din produse diferite.

Se produc practic dopuri la nivelul porilor, crește numărul de puncte negre, iar până la inflamație, coș în toată regula, mai e doar un pas și e o chestiune de timp.

Citește și:

3 greșeli pe care să le eviți când îți faci smokey eyes

Cum să aplici corect crema de ochi

Stilul de viață evident contribuie și el semnificativ. Dacă fumezi ai mai multe probleme ale tenului decât nefumătorii, inclusiv mai multă celulită.

Alimentația trebuie și ea revizuită, mai ales dacă nu obișnuiești să mănânci multe legume și fructe, pește, iar cu zahărul las-o mai ușor spre deloc.

Să nu uităm de factorii hormonali, ei sunt cei mai importanți! Respectiv creșterea secreției hormonilor androgeni, semn al ovarelor polichistice.

Însă și dacă ai o valoare normală a hormonilor androgeni, asta nu înseamnă că nu sunt implicați, răspunsul organismului la ei poate fi exagerat.

 

Foto: Hepta

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter