8 sfaturi esențiale! Un medic din WUHAN explică pe înțelesul tuturor: care sunt primele două simptome care indică faptul că ai contractat COVID-19 și cum te poți proteja

Publicat pe

Pe măsură ce panica generată de pandemia de coronavirus avansează, tot mai multe sfaturi despre cum să ne ferim de virus se propagă. Avizate sau nu, unele informații au creat confuzii, iar oamenii ajung să nu mai distingă între ce trebuie și ce nu trebuie făcut. Experiența dobândită de medici în China, însă, locul de unde a plecat totul, e de folos Europei în aceste momente. Iată ce măsuri de protecție ne sfătuiește un doctor aflat în WUHAN să luăm.

După ce în China s-a declanșat epidemia de coronavirus, marii specialiști ai lumii în boli infecțioase au mers la fața locului pentru a-și aduce aportul la stoparea unui virus necunoscut. Observațiile acestora sunt de mare folos acum, în contextual în care deja toată planeta e afectată de COVID-19, iar informațiile despre cum să ne protejăm sunt tot mai diverse și, uneori, contradictorii.

În acest context, iată ce sfaturi dă omenirii un medic care s-a aflat în WUHAN în plină pandemie de coronavirus.

Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nasul curgător. Acesta este cel
mai simplu mod de a identifica. Vă rugăm să spuneți prietenilor dvs. că dacă știți mai multe despre cunoștințe medicale, veți avea mai multă conștientizare a identificării și prevenirii.

Virusul COVID 19 nu este rezistent la căldură și va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade. Prin urmare, bea mai multă apă fierbinte. Puteți spune prietenilor și rudelor dvs. să bea mai multă apă caldă pentru a o preveni sau să stea la soare. A bea apă caldă este eficient pentru toți virușii. Încercați să nu beți APĂ RECE, amintiți-vă!'

Observațiile și sfaturile medicului despre coronavirus

  1. Are o dimensiune destul de mare (celula are aproximativ 400-500 nm (nanometru) , astfel încât orice mască normală (nu doar caracteristica N95) ar trebui să o poată filtra.
  2. Când virusul cade pe suprafața metalului, acesta va trăi cel puțin 12 ore. Așa că amintiți-vă, dacă intrați în contact cu orice suprafață metalică, spălați-vă bine pe mâini cu săpun!
  3. Virusul poate rămâne activ pe țesătură timp de 6-12 ore. Detergentul normal pentru rufe ar trebui să omoare virusul. Pentru îmbrăcămintea de iarnă, care nu necesită spălare zilnică, se poate scoate la soare pentru a ucide virusul.
  4. Va infecta mai întâi gâtul, astfel încât gâtul va avea senzația de durere uscată, care va dura 3 până la 4 zile.
  5. Apoi virusul se va amesteca în lichidul nazal și va picura în trahee și va intra în plămâni, provocând pneumonie. Acest proces va dura 5 până la 6 zile.
  6. Cu pneumonia, apar febră mare și dificultăți în respirație. Congestia nazală nu este ca cea normală. Vei simți de parcă te-ai înecat în apă. Este important să mergi să solicitați asistență medicală imediată dacă simți asta.
  7. Cel mai obișnuit mod de a te infecta este prin atingerea lucrurilor în public, deci trebuie să te speli pe mâini frecvent. Virusul poate trăi doar pe mâini timp de 5-10 minute, dar se pot întâmpla foarte multe în acele 5-10 minute (vă puteți freca ochii sau puteți atinge nasul în mod nedorit).
  8. În afară de spălarea pe mâini frecvent, puteți face gargara cu diverse soluții pentru gargarisme pe care le puteți achiziționa din farmacii, pentru a elimina sau a reduce la minimum germenii în timp ce aceștia sunt încă în gât (înainte de a ajunge în plămâni).
8 sfaturi esențiale! Un medic din WUHAN explică pe înțelesul tuturor: care sunt primele două simptome care indică faptul că ai contractat COVID-19 și cum te poți proteja8 sfaturi esențiale! Un medic din WUHAN explică pe înțelesul tuturor: care sunt primele două simptome care indică faptul că ai contractat COVID-19 și cum te poți proteja

Foto: Hepta

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter