A murit Monica Vitti, una dintre„reginele cinematografiei italiene”. Avea 90 de ani

Publicat pe

A murit Monica Vitti. Una dintre cele mai iubite, frumoase și talentate actrițe ale Italiei, supranumită și „regina cinematografiei italiene' a încetat din viață la 90 de ani. Fostul primar al Romei, Walter Veltroni, a făcut anunțul trist pe rețelele de socializare.

CITEȘTE VIVA DE IANUARIE!, GRATIS, AICI!

A murit Monica Vitti, simbol al frumuseții anilor 60 în cinematografia iltaliană. Pe numele complet Maria Luisa Ceciarelli a fost o legendă, actriță și scenaristă.

A murit Monica Vitti, una dintre„reginele cinematografiei italiene'. Avea 90 de aniA murit Monica Vitti, una dintre„reginele cinematografiei italiene'. Avea 90 de ani

Monica Vitti a murit la 90 de ani

Anunțul a fost făcut pe Twitter de către fostul primar al Romei: „Roberto Russo, însoțitorul ei în acești ani, îmi spune să comunic că Monica Vitti a murit. Anunț cu durere, afecțiune și nostalgie', a fost mesajul care a întristat lumea cinematografiei și nu numai.

Monica Vitti s-a retras din viața publică încă din 2001, din cauza bolii Alzheimer de care suferea.

Citește și: Mirela Vaida, prima reacție după ce s-a spus că a murit:”Ajungi să mori în fiecare zi”

Citește și: Ce a apărut în locul în care a murit Răzvan Ciobanu, la trei ani de la tragedie

Citește și: Cum s-a recuperat Cristina Cioran după nașterea prematură și cum se simte fiica ei după problemele de sănătate:„Chiar și atunci când a fost rău…'/ EXCLUSIV

Cine a fost Monica Vitti

Vitti a fost muza unuia dintre cei mai mari regizori italieni din toate timpurile, Michelangelo Antonioni, si a jucat in multe dintre filmele sale. Totul a început cu dublarea peliculei „Strigătul', în 1957, pentru cocea lui Dorian Gray. De atunci, a urmat o ascensiune fulminantă și s-a făcut remaractă prin frumusețea și eleganța ei. A jucat în „Aventura', „Noaptea', „Eclipsa', „Deșertul roșu'.

Totuși, frumoasa actriță a mai colaborat și cu alți mari realizatori ai vremii, printre care îi amintim pe Joseph Losey sau Ettore Scola.

A urmat o reorientare către comedie, a știut să-și pună în valoare și talentul actoricesc în teatru, iar aparițiile sale au fost tot mai rare începând cu anul 1970.

De asemenea, de-a lungul carierei, a fost aleasă de două ori membră a juriului filmelor de lungmetraj la Festivalul de Film de la Cannes, în 1968 și 1974.

Sursa foto: Hepta

 
dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter