Actori români care au murit în 2017, dar trăiesc în amintirea publicului lor

Publicat pe

Anul 2017 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria cinematografiei și a teatrului din România – 6 personalități au părăsit scena vieții, dar continuă să trăiască în amintirea publicului lor.

 

Din păcate, anul 2017 a adus multă tristețe în sufletele iubitorilor celei de a șaptea arte, luminile rampei stingându-se pentru 6 actori români, care au plecat dintre noi în nod neașteptat, dar nu și din sufletele noastre. Primul care avea să inaugureze o listă nefastă de pierderi inestimabile, în luna iulie, 2017, este Eugen Cristian Motriuc, actor care vreme de trei decenii a încântat generații de spectatori pe scena Teatrului Mic din București. Acesta s-a stins din viață în luna iulie 2017, la doar de 68 de ani, lăsând în urmă o filmografie de excepție, dar și roluri memorabile pe scena teatrului alături de Olgsa tudorache, Leopoldina Bălănuță, Dan Condurache, Coca Bloos, Valeria Seciu și Gheorghe Visu.

 

În luna august, lumea teatrului și a filmului românesc a fost din nou îndoliată, celebrul actor Septimiu Sever (mai puțin cunoscut de tânăra generație) încetând din viață la 91 de ani. Acesta a avut o carieră prodigioasă, jucând alături de mari actori, cum ar fi Lucia Sturdza-Bulandra, Fory Eterle, Mircea Albulescu și Ștefan Ciubotărașu.

În luna octombrie, la doar 59 de ani, Vasile Blaga a pierdut lupta cu cea mai nemiloasă boală a secolului – cancerul. Actorul, în cei 35 de ani de carieră, a jucat peste 200 de roluri pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare Vasile, printre rolurile sale memorabile numărându-se cele din „Take, Ianke şi Cadâr', „Svejk', „Titanic Vals' și „Sinucigaşul'.

 

 

Tot în luna octombrie, avea să plece dintre noi, în urma unui accident vascular, marea actriță Olga Tudorache, „Regina Mamă' a teatrului și cinematografiei românești. Ea va rămâne veșnic în memoria publicului său datorită rolurilor magistral interpretate în „Mihai Viteazul', „Domnișoara Aurica', „Tusea și Junghiul', „Efectul razelor gamma asupra anemonelor' și, nu în ultimul rând, „Regina Mamă', rol pe care actrița l-a jucat pentru ultima oară la vârsta de 81 de ani.

 

 

Luna noiembrie a anului 2017 a fost de departe cea mai tristă din istoria teatrului de revistă românesc, deoarece, la distanță de doar patru zile, au plecat dintre noi două mari actrițe: Stela Popescu (81 de ani de viață și 54 de carieră) și Cristina Stamate (71 de ani de viață și 40 de carieră). Cele două actrițe, pe care le-a legat o frumoasă prietenie în timpul vieții, par să fi ales să treacă împreună și în lumea de dincolo, călăuzindu-și reciproc drumul spre lumină. În urma lor a rămas amintirea unor roluri senzaționale, a mii de scenete și de cuplete care au descrețit frunțile românilor și au adus zâmbetul pe chipurile tuturor vreme de o jumătate de secol.

 

Iată o galerie foto in memoriam cu marii actori români care au murit în 2017, dar trăiesc în amintirea publicului lor!

Actori români care au murit în 2017, dar trăiesc în amintirea publicului lorActori români care au murit în 2017, dar trăiesc în amintirea publicului lor

Oana Pantazi

Foto: Arhiva Ringier, Facebook 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter