Afecțiunea rară care i-a distrus viața actriței Nastassja Kinski. Cea mai sexy blondă a anilor 70 suferă de boala somnului

Publicat pe

Un tată cu deviații sexuale. O adolescență plină de probleme și scene nud. O tânără lipsită de discernământ. Iubiți mult mai în vârstă… Nastassja Kinski, blonda fatală a anilor 80 și muza lui Roman Polanski, a avut toate aceste experiențe, plus o boală extrem de rară. Actrița suferă de boala somnului, afecțiune ce te face să adormi instantaneu.

Nastassja Kinski este una dintre cele mai talentate și frumoase actrițe ale anilor 80. Muză a lui Roman Polanski, blonda fatală a jucat în peste 60 de filme, a frânt inimi cu sex-appealul să și a șocat publicul cu iubirile ei periculoase. Ce nu știe nimeni este faptul că, în spatele vieții strălucitoare, actrița se luptă cu o boală extrem de rară, care afectează o persoană din 2000, și care nu are leac: narcolepsia, denumită și boala somnului.

Nastassja Kinski suferă de boala somnului. E o boală rară, fără vindecare

Nastassja suferă de o afecțiune rară numită nar­colepsie, caracterizată prin somnolență diurnă aproape incontrolabilă. De parcă s-ar fi așteptat ca oamenii cu care interacționează să atribuie stării sale de visare anumite dependențe, actrița a mărturi­sit acum mai mulți ani într-un interviu: „Nu beau, nu fumez, dar uite că mi se întâmplă să probez un costum pentru un rol și să cad literalmente lată de somn. Oamenii care nu mă cunosc se întreabă apoi «oare pierde nopți? Oare con­sumă droguri?» Niciodată, nu e genul meu.'

Ce este narcolepsia sau boala somnului

Narcolepsia este o condiție neurologică rară care afectează ciclurile naturale de somn și veghe, declanșând o somnolență excesivă în timpul zilei, urmată de adormire bruscă. Mai simplu spus, adormi instantaneu, fără vreo atenționare, în orice context, când îți e lumea mai dragă. Persoanele cu această boală au somnul perturbat în timpul nopții

Printre alte simptome ale narcolepsiei se numără cataplexia, adică pierderea sporadică a tonusului muscular. Persoanele afectate trebuie să se aşeze câteva secunde sau cad adesea fără a avea timp să reacţioneze. De obicei reacţia apare în urma unei emoţii asociate (bucurie sau mâine). Pot apărea şi halucinaţii vizuale, nota Libertatea într-un articol dedicat acestui subiect.
Narcolepsia este o afecțiune cronică, astfel că, în ciuda numeroaselor încercări, nu există tratamentul care sa o vindece în totaliate.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter