Boala neștiută de care suferă Alexandra Ungureanu. A descoperit în urma unor investigații de rutină

Publicat pe

La 37 de ani, Alexandra Ungureanu traversează o perioadă frumoasă, atât în plan profesional, cât și amoros. Pe lângă activitatea muzicală, artista este de câteva luni implicată într-o frumoasă poveste de dragoste. Un  singur lucru îi umbrește fericirea: în urma unor investigații de rutină, a descoperit o că are o boală autoimună.

Alexandra Ungureanu are foarte multe proiecte muzicale în această perioadă și, pe deasupra, de câteva luni trăiește o frumoasă poveste de dragoste.

Alexandra Ungureanu suferă de endometrioză

Un singur lucru îi umbrește artistei fericirea. Conform unui interviu dat în Ciao, în urma unor investigații de rutină, artista a descoperit că are endometrioză, o boală ginecologică autoimună, care poate provoca infertilitate.

'N-am vorbit niciodată despre chestia asta. Acum sunt în căutare de solutii, cred că este una dintre afecțiunile de care aud foarte frecvent la femei, cumva cred că și corpul uman se transformă în direcția asta. Dar există soluții, există și copii abandonați!', a declarat Alexandra Ungureanu. Întrebată dacă ia în considerare variant adopției, dată fiind evoluția endometriozei, cântăreața a răspuns: 'Este o veste pe care am primit-o recent, în urma unor investigații de rutină, și nu mi-am pus problema până acum. Nu știu cum să o gestionez neapărat'.

Aceasta nu este prima boală autoimună cu care se confruntă Alexandra Ungureanu. Artista a avut o problemă medicală și la ochi.

'A fost o boală autoimună. Aceste boli se pare că sunt tot mai frecvente, apar în noi contexte și apar noi denumiri. Erau niște chisturi care se formează la ochi și obturează niște canale, chisturile sunt destul de dureroase. Este o boală cu care m-am luptat timp de 2 ani,  doctorul la care am fost mi-a propus să mă operez, eu am refuzat și culmea e că soluția a venit tocmai de la cineva din branșă care s-a operat de mai multe ori și m-a sfătuit pur și simplu să ignor această problemă, ceea ce s-a întâmplat și chisturile au dispărut definitiv', a mărturisit pentru Ciao Alexandra Ungureanu.

Ce este endometrioza

Boala neștiută de care suferă Alexandra Ungureanu. A descoperit în urma unor investigații de rutinăBoala neștiută de care suferă Alexandra Ungureanu. A descoperit în urma unor investigații de rutină

Conform csid.ro, endometrioza reprezintă creșterea anormală a celulelor endometriale în afara cavității uterine. Caracterizată prin prezența țesutului endometrial în afara cavității uterine uneori chiar și pe ovare, endometrioza afectează cu precădere femeile cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani.

S-a descoperit că endometrioza e una din pricipalele cauze ale infertilității la femei. Nici la momentul actual, în ciuda progreselor uimitoare pe care le-a făcut medicina, nu există o explicație pentru această boală. Endometrioza rămâne o mare necunoscută și nu se știe cu precizie care sunt factorii ce duc la dezvoltarea afecțiunii.

Endometrioza mai este cunoscută drept ‘boala femeilor neiubite’, din cauza modului în care, ca urmare a durerii fizice și a celei psihice, amplificate de amenințarea infertilității, femeile ajung la depresie și izolare.

Citește și: O boală ginecologică i-a distrus viața lui Marilyn Monroe. Cea mai faimoasă blondă a tuturor timpurilor suferea de endometrioză

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter