Câștigători Oscar 2021. "Colectiv", fără Oscar. S-au impus "Another Round" - cel mai bun film străin și "My Octopus Teacher" - cel mai bun documentar

Publicat pe

A avut loc cea de-a 93-a gală a Premiilor Oscar, în cadrul căreia s-au anunțat marii câștigători de anul acesta. Anul acesta, România a avut două nominalizări istorice, documentarul „Colectiv' fiind propus la două categorii. Iată lista marilor câștigători.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cea de-a 93-a gală a Academiei Americane de Film a fost difuzată în peste 225 de țări și teritorii, după ce a fost amânată două luni, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Anul acesta, lucrurile s-au desfășurat diferit în comparație cu alți ani. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar s-a transmis live din două locaţii, ambele din Los Angeles: Dolby Theatre şi Union Station. De asemenea, au mai fost și două locaţii internaţionale, una în Marea Britanie, pentru nominalizaţii de origine britanică, iar cealaltă în Paris.

Câștigători Oscar 2021. "Colectiv", fără Oscar. S-au impus "Another Round" - cel mai bun film străin și "My Octopus Teacher" - cel mai bun documentarCâștigători Oscar 2021. "Colectiv", fără Oscar. S-au impus "Another Round" - cel mai bun film străin și "My Octopus Teacher" - cel mai bun documentar

România, două nominalizări istorice la Oscar

Pentru prima oară în istoria cinematografiei noastre, un film românesc a fost nominalizat la Oscar! Și nu doar o dată, ci de două ori, având dublă șansă de a câștiga prestigioasa statuetă. Filmul documentar ‘Colectiv, regizat de Alexander Nanau, apare la două categorii: „cel mai bun documentar’ și „cel mai bun lungmetraj internaţional’.

Din păcate, documentarul „Colectiv' nu a câștigat statueta, însă a rămas cu două nominalizări istorice la Oscar și o extrem de multe aprecieri la nivel internațional. Munca jurnaliștilor de investigație a fost apreciată de către mari publicații internaționale și, în egală măsură, recompensată cu premii.

Citește și: Interviu cu Mirela Neag, jurnalist Gazeta Sporturilor și protagonist în filmul Colectiv:”Nu noi suntem eroii, ci sursele noastre, care au riscat enorm”

Citește și: Gala Oscar 2021. Alexander Nanau, regizorul filmului Colectiv, pe covorul roșu.România rămâne cu două nominalizări istorice

Citește și: Cătălin Tolontan, interviu despre documentarul Colectiv, pentru cel mai repurtat ziar brazilian:”Întreaga noastră societate e legată de incendiul din Colectiv”

Citește și: Cine este pictorul Adrian Ghenie care a vândut două tablouri cu 6,2 milioane de euro.S-a născut la Baia Mare și locuiește în Berlin

„Colectiv', desemnat cel mai bun documentar de Acadmia Europeană de film

„Colectiv' a fost desemnat cel mai bun documentar de Acadmia Europeană de film. La rândul lui, documentarul „colectiv’ a fost desemnat cel mai bun film documentar al anului de către publicaţia Rolling Stone.

Reamintim că documentarul „Colectiv a fost și în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020 și a făcut parte din selecția mai multor festivaluri internaționale, printre care New Directors/New Films, IDFA, True/False, CPH DOX, San Francisco International Film Festival, Göteborg International Film Festival sau Full Frame.

Lista câștigătorilor premiilor Oscar 2021

Lista completă a trofeelor decernate în acest an, la Gala Premiilor Oscar:

Cel mai bun film: „Nomadland”

Cel mai bun regizor: Chloe Zhao („Nomadland”)

Cel mai bun actor în rol principal: Anthony Hopkins („The Father”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Frances McDormand („Nomadland”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Daniel Kaluuya („Judas and the Black Messiah”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Yuh-Jung Youn („Minari”)

Cel mai bun lungmetraj internaţional: „Another Round” (Danemarca), categorie la care a fost nominalizat și „Colectiv'

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Soul

Cea mai bună scenografie: „Mank”

Cel mai bun scenariu adaptat: „The Father”

Cel mai bun scenariu original: „Promising Young Woman”

Cea mai bună imagine: „Mank”

Cel mai bun montaj: „Sound of Metal”

Cea mai bună coloană sonoră: „Soul”

Cel mai bun cântec original: „Fight For You” (interpretat de H.E.R. pentru filmul „Judas and the Black Messiah”)

Cel mai bun sunet: „Sound of Metal

Cele mai bune efecte vizuale: „Tenet”

Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Ma Rainey’s Black Bottom”

Cele mai bune costume: „Ma Rainey’s Black Bottom”

Cel mai bun scurtmetraj animat: „If Anything Happens I Love You”

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Two Distant Strangers”

Cel mai bun lungmetraj documentar: „My Octopus Teacher”, categorie la care a fost nominalizat și „Colectiv'

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Colette”

Premiul umanitar Jean Hersholt: Tyler Perry şi Motion Picture & Television Fund (MPTF)

Sursa foto: Hepta, Pixabay

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter